Μανούσος Γ. Βολουδάκης
Άποψη

Τα ψέματα του κυρίου Σταθάκη

21.01.2015

Σε τηλεοπτική μας συζήτηση (Νέα Τηλεόραση Κρήτης) ο κύριος Σταθάκης είπε ανερυθρίαστα ψέματα.

Δεσμεύθηκα ότι θα αποδείξω την ακρίβεια των όσων είπα με γραπτά στοιχεία. Ιδού:

Ψέμα πρώτο: ισχυρίστηκε ο κύριος Σταθάκης ότι «δεν υπάρχει» η θέση του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό για την οποία μίλησα. (Ιθαγένεια χωρίς προϋποθέσεις).

Να η απόδειξη του ψέματος 

(στ. ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΙ – 13.23)

Νομίζω σχόλια για το ψέμα δε χρειάζονται. Να προσθέσω μόνο ότι το πρόβλημα με αυτή τη θέση είναι, όπως είπα και στη συζήτηση, ότι συνιστά πρόσκληση για παράνομη είσοδο μεταναστών στην Ελλάδα.
Το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα με το οποίο δεν μπορεί κανείς να παίζει. Οι όποιες παρεμβάσεις στη νομοθεσία, πρέπει να γίνουν με σεβασμό στο ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο, στα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και στην ασφάλεια των συνόρων και της ελληνικής κοινωνίας.

Ψέμα δεύτερο: ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει υστέρηση στα φορολογικά έσοδα τους τελευταίους μήνες.

Αυτό το έκανε για να πει ουσιαστικά ότι λεφτά υπάρχουν, και δε χρειάζεται να τους πονοκεφαλιάζουμε με το πώς θα πληρώσουν το ομόλογο του Μαρτίου…. Να η απόδειξη και αυτού του ψέματος (δείτε εδώ).

Η αλήθεια είναι ότι πολύς κόσμος, ιδιαίτερα τους δυο τελευταίους μήνες, δεν πληρώνει φόρους. Άλλοι (πολλοί) γιατί έχουν πραγματική δυσκολία, άλλοι λόγω της αβεβαιότητας για το αύριο που προκαλούν τα πυροτεχνήματα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι πρόβλημα, όποιος κι αν χαράζει οικονομική πολιτική. Καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την αποπληρωμή των υποχρεώσεων του Δημοσίου, αν δεν υπάρξει έγκαιρα συνεννόηση με τους εταίρους μας. Ο κύριος Σταθάκης δε γνώριζε αυτό το γεγονός, αλλά κατά τα άλλα, σχεδιάζει το μέλλον…
Η πλάκα είναι ότι συγκεκριμένο θέμα το ανέδειξε με το δικό της τρόπο ακόμη και η Αυγή, την οποία προφανώς ο κύριος Σταθάκης δε διαβάζει…


…και η απόκρυψη της αλήθειας από τον κύριο Σταθάκη

Κατά την ίδια τηλεοπτική συζήτηση, παρουσίασα μια από τις διαφάνειες της γνωστής παρουσίασης των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ από τον κύριο Σταθάκη στο Λονδίνο.
Στη διαφάνεια αυτή, μέσα στα μέτρα της αναδιάρθρωσης του κράτους, τα οποία θα ενισχύσουν υποτίθεται την ανάπτυξη αναφέρεται και το εξής:
«Παροχή υπηκοότητας σε περισσότερους μετανάστες».
Το έδειξα στην κάμερα, και παρά τις επίμονες ερωτήσεις και τις δικές μου και του δημοσιογράφου, ο κύριος Σταθάκη απαξίωσε να εξηγήσει πώς αυτό το μέτρο ενισχύει την ανάπτυξη, και γιατί ακριβώς το είπε στους μεγαλοεπενδυτές του Λονδίνου.

Να και η επίμαχη διαφάνειαΑναρωτιέται κανείς: Έπιασε τους κεφαλαιούχους των διεθνών αγορών μεγάλος πόνος για το αν κανένας φουκαράς ξένος εργάτης θα πάρει υπηκοότητα στην Ελλάδα; Χλωμό…Γιατί τότε να τους τα λέει αυτά ο κύριος Σταθάκης; Μήπως για να τους κλείσει το μάτι ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των πολιτογραφήσεων και έτσι θα κρατηθούν χαμηλά οι μισθοί στην Ελλάδα, παρά τις διάφορες εξαγγελίες ΣΥΡΙΖΑ ; Του το είπα στον αέρα και απέφυγε οποιαδήποτε απάντηση. Ο κάθε ένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Μανούσος Γ. Βολουδάκης

Δ/νση Γρ.: Α. Παπανδρέου 91 & Πλάτωνος, 73 132 Χανιά
Τ. 28210 53248, 28210 53818, F. 28210 20165

Δ/νση Γρ.: Βουλής 4, 10562 Αθήνα
Τ. 210 3706443, F. 210 3706043