Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής στα πλαίσια της συζήτησης πρότασης δυσπιστίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

27 Μαρτίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα : Ομιλία του Βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής του ΠΑΣΟΚ.

Ο Βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής :
– Η πρόταση δυσπιστίας είναι ένα ακόμα δείγμα του ανταγωνισμού δημιουργίας εντυπώσεων μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Κατατέθηκε μόνο και μόνο για να δείξει το ΠΑΣΟΚ ότι παίρνει πρωτοβουλίες, μετά την πρόταση διενέργειας δημοψηφίσματος του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για «καλλιστεία αντιπολίτευσης» μεταξύ των δυο κομμάτων, χωρίς ουσία για τον πολίτη.
– Το σύνθημα «Αλλαξε τα όλα» προς το Γιώργο Παπανδρέου, μετατρέπηκε σε «Μην αλλάξετε τίποτα». Μόνο έτσι εξηγείται η αντίδραση που εκδηλώνει η αντιπολίτευση σε κάθε προσπάθεια μεταρρύθμισης. Ο δημόσιος διάλογος που προκαλεί η αντιπολίτευση, θυμίζει την επιχειρηματολογία περασμένων δεκαετιών : Οχι στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, όχι στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, όχι στις αποκρατικοποιήσεις. Όταν όμως ο κόσμος γύρω μας αλλάζει, δεν μπορούμε εμείς να μένουμε στατικοί.
– Οι αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή προωθεί, είναι μεταρρυθμίσεις στη βάση του κοινού νου, στη λογική αυτών που έχουν υλοποιηθεί σε όλο τον κόσμο. Μοναδική εξαίρεση ουσιαστικά στο κύμα των μεταρρυθμίσεων, αποτελεί μέχρι σήμερα η Βόρειος Κορέα !
– Προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι αυτοί που αντιδρούν στις μεταρρυθμίσεις, μια κομματική γραφειοκρατία και κάποιοι «βαρώνοι» του συνδικαλισμού του δημοσίου, αντιδρούν επικαλούμενοι την κοινωνική δικαιοσύνη. Και παραγνωρίζουν το γεγονός ότι εδώ και δεκαετίες, η χώρα μας πρωτεύει στην οικονομική ανισότητα μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωση. Το καθεστώς που ζητούν να μην αλλάξει, είναι το καθεστώς που αναπαράγει οικονομική ανισότητα και αδικία !
Ο κ. Βολουδάκης ανέφερε ότι υπάρχουν σημεία με τα οποία και αυτός δεν είναι ικανοποιημένος από τη μέχρι σήμερα πορεία των πραγμάτων. Σαν παραδείγματα ανέφερε ότι δεν έγινε μέχρι σήμερα δυνατόν να καταπολεμηθεί η αδράνεια της κρατικής μηχανής και επίσης ότι δεν κατέστη δυνατόν να ενισχυθούν επαρκώς οι οικονομικά ασθενέστεροι, οι οποίοι σήμερα, με τη διεθνή κρίση που ανεβάζει τις τιμές αρκετών βασικών αγαθών, αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες. Συμπλήρωσε όμως ότι και στους τομείς αυτούς, υπάρχει πρόοδος, όπως π.χ. με τις αυξήσεις της κατώτατης σύνταξης του ΟΓΑ, του επιδόματος ανεργίας κλπ.
Ο κ. Βολουδάκης κατέληξε λέγοντας ότι καταψηφίζει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ και στηρίζει – όπως όλη η κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. – την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, γιατί η προώθηση των μεταρρυθμίσεων είναι η μοναδική εγγύηση ότι τα παιδιά μας θα ζήσουν σε μια πατρίδα ευημερούσα.