Επίσκεψη στο Ναύσταθμο Σούδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

14 Απριλίου 2008

ΘΕΜΑ : Επίσκεψη Βολουδάκη στο Ναύσταθμο Σούδας.

Ο Βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης επισκέφθηκε σήμερα το Ναύσταθμο Σούδας, όπου συναντήθηκε με το Διοικητή Αρχιπλοίαρχο κ. Στυλιανό Φένεκο, και τους εκπροσώπους των εργαζομένων, τον Πρόεδρο του Σωματείου Μόνιμων Πολιτικών Υπαλλήλων, κ. Χρήστο Μαθιουδάκη και τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου κ. Χρήστο Φιντικάκη. Ο κ. Βολουδάκης ενημερώθηκε από τη Διοίκηση και τους εργαζομένους για τα προβλήματα του Ναυστάθμου, και είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί πολλούς από τους χώρους εργασίας για να συζητήσει με πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό. Τα βασικά ζητήματα που ετέθησαν από τους εργαζομένους στον κ.Βολουδάκη ήταν :

– Η ανάγκη ενίσχυσης του Ναυστάθμου με προσωπικό (κυρίως τεχνικό)
– Η ανάγκη έκτακτης χρηματοδότησης του Ναυστάθμου για βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας και υγιεινής των εργαζομένων
– Ζητήματα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά των εργαζομένων, ιδίως τα σχετιζόμενα με τη διαδοχική ασφάλιση και τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα
– Ανάγκες εκπαίδευσης του προσωπικού σε συγκεκριμένες ειδικότητες, σε συνεργασία (σύμφωνα με πρόταση των εργαζομένων) με τον ΟΑΕΔ.

Ο Διοικητής του Ναυστάθμου ανέφερε ότι σήμερα σε όλη την Ευρώπη υπάρχει μια τάση συνεργασίας των στρατιωτικών δομών με την κοινωνία, η οποία βοηθά στην ανάπτυξη και των δυο και στην αρμονική τους συνύπαρξη.
Ο κ. Βολουδάκης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο Ναύσταθμος Σούδας πρέπει να ενισχυθεί, και να συνεχίσει να επιτελεί τον κρίσιμο ρόλο του στην Εθνική Άμυνα, με τρόπο που να ενισχύει παράλληλα και την τοπική ανάπτυξη. Ως παράδειγμα ανέφερε την ανάγκη να εξασφαλισθεί η ομαλή συνύπαρξη του Ναυστάθμου με την τουριστική αξιοποίηση που προβλέπεται για τον κόλπο της Σούδας (μαρίνα, υποδοχή κρουαζιεροπλοίων, ανάδειξη πολιτιστικών μνημείων, κλπ).
Ο κ. Βολουδάκης ανέλαβε να διαβιβάσει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας τα αιτήματα των εργαζομένων. Ειδικά μάλιστα για τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά θέματα, κάλεσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων σε συνεργασία, καθώς ο ίδιος είναι μέλος της Διαρκού Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η οποία και θα επεξεργασθεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό του Δημοσίου.