Απάντηση στη Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ Χανίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

16 Απριλίου 2008

ΘΕΜΑ: Απάντηση στη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χανίων

H χθεσινή ανακοίνωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χανίων σχετικά με τα ζητήματα του Νοσοκομείου, μιλώντας για τους κυβερνητικούς βουλευτές, αναφέρεται και σε μη κατονομαζόμενους «νέους πολιτικούς». Κάποια τοπικά μέσα ενημέρωσης ήδη ερμήνευσαν τη φράση αυτή ως «φωτογραφική» αναφορά σε εμένα. Με αυτά τα δεδομένα, οφείλω μια απάντηση.
Ισχυρίζεται η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χανίων ότι δεν ενδιαφερόμαστε για την ουσία των προβλημάτων του τομέα της Υγείας στο Νομό. Αναρωτιέμαι : Δεν πρόσεξαν ότι έφερα το θέμα στη Βουλή ; Δεν πρόσεξαν ότι κατά τη συζήτηση άσκησα κριτική, ξεφεύγοντας από τον συνηθισμένο ρόλο του συμπολιτευόμενου βουλευτή και επιχειρώντας να συμβάλλω όσο οι δυνάμεις μου επιτρέπουν στη βελτίωση της κατάστασης; Aσφαλώς το πρόσεξαν. Μιλούν όμως σαν να μην το πρόσεξαν επειδή ενοχλούνται από την παρέμβασή μου.
Ενοχλούνται τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ , γιατί προτιμούν να μην αναδεικνύει κανείς τα πραγματικά προβλήματα, ώστε να μπορούν να το κάνουν αυτοί, αυστηρά και μόνο υπό το πρίσμα της κομματικής αντιπαράθεσης. Ενοχλούνται γιατί διαπιστώνουν ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν συγκαλύπτει προβλήματα, δεν ωραιοποιεί καταστάσεις, αλλά συνομιλεί με τους βουλευτές και ενεργεί στη βάση συγκεκριμένων στόχων και δεδομένων, όπως φάνηκε και από την τοποθέτηση του αρμόδιου Υφυπουργού κ.Παπαγεωργίου κατά τη συζήτηση της ερώτησής μου στη Βουλή.
Παράλληλα η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χανίων επιχειρεί να στρέψει την προσοχή της κοινής γνώμης σε φημολογίες και σενάρια, αποφεύγοντας την ουσία. Αυτός δεν είναι βέβαια ο τρόπος για να λύνονται τα προβλήματα. Η προσπάθεια αυτή είναι προϊόν της ενόχλησης του ΠΑΣΟΚ από ένα άλλο γεγονός: Από το ότι στη δική μας παράταξη, παρά το φυσικό και θεμιτό ανταγωνισμό που υπάρχει σε τοπικό επίπεδο σε κάθε πολιτικό χώρο, καταφέρνουμε να συνεργαζόμαστε. Να συνεργαζόμαστε όπως απαιτούν οι πολίτες που μας ψήφισαν και όπως επιτάσσουν οι κοινές πολιτικές μας αρχές.
Το ΠΑΣΟΚ Χανίων βάλλει εναντίον μου προσωπικά για έναν άλλο πολύ συγκεκριμένο λόγο : Γιατί το ΠΑΣΟΚ στα Χανιά δεν κατάφερε να ανανεωθεί σε κανένα πεδίο. Δεν ανανεώθηκε κοινοβουλευτικά, δεν ανανεώθηκε αυτοδιοικητικά, δεν ανανεώθηκε συνδικαλιστικά. Για αυτό το λόγο η ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας τους ενοχλεί, και θέλουν να την απαξιώσουν.
Το ΠΑΣΟΚ στα Χανιά επιμένει στο παρελθόν. Προσωπικά θα συνεχίσω την προσπάθεια να εκφράζω το παρόν, να εργάζομαι για το μέλλον και να συνεργάζομαι τοπικά με όλους όσους επιθυμούν να πράξουν το ίδιο, σε όποιο χώρο κι αν βρίσκονται.

Μανούσος Γ. Βολουδάκης