Επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης σχετικά με την υλοποίηση του έργου του κόμβου Καλυβών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

5 Mαίου 2008

ΘΕΜΑ : Κόμβος Καλυβών Αποκορώνου ΒΟΑΚ

Ο Βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης απέστειλε προς τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κ.Σεραφείμ Τσόκα επιστολή σχετικά με την υλοποίηση του έργου του κόμβου Καλυβών. Επισυνάπτεται το κείμενο της επιστολής.

05/05/08

Προς τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κύριο Σεραφείμ Τσόκα

Αξιότιμε κύριε Γενικέ

Σε χθεσινή μου επίσκεψη στις Καλύβες Αποκορώνου, πληροφορήθηκα ότι το από καιρού σχεδιαζόμενο και αναμενόμενο έργο της κατασκευής του κόμβου Καλυβών, εκτελείται κατά τρόπο διαφορετικό από τον αρχικό σχεδιασμό του. Συγκεκριμένα, πληροφορήθηκα ότι ο κόμβος θα κατασκευαστεί σε πρώτη φάση χωρίς να εξασφαλίζει είσοδο προς τις Καλύβες για τα οχήματα που έρχονται από το Ρέθυμνο. Ως αιτιολογία προβάλλεται ότι δεν έχουν προχωρήσει οι αναγκαίες απαλλοτριώσεις.
Εάν αυτό ισχύει, το έργο θα αφήσει άλυτο το μεγαλύτερο μέρους του προβλήματος της κυκλοφοριακής σύνδεσης Καλυβών – ΒΟΑΚ. Κι αυτό γιατί δεν θα εξυπηρετεί το ήμισυ της κυκλοφορίας, και μάλιστα αυτό στο οποίο αντιμετωπίζονται οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι : είναι γνωστό ότι πολύ συχνά τα οχήματα που κινούνται από Ρέθυμνο προς Χανιά, για να στρίψουν προς Καλύβες διασχίζουν το οδόστρωμα της εθνικής και μπαίνουν στη διασταύρωση που υπάρχει στο ρεύμα με κατεύθυνση από Χανιά προς Ρέθυμνο.
Σας παρακαλώ να με ενημερώσετε αν πράγματι έτσι υλοποιείται το έργο, αν πράγματι καθυστερούν οι απαλλοτριώσεις, και για ποιο λόγο. Σε κάθε περίπτωση, σας παρακαλώ να προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ώστε ο κόμβος να υλοποιηθεί όπως σχεδιάσθηκε το συντομότερο δυνατόν. Κάθε καθυστέρηση, μπορεί να σημαίνει κι άλλα τροχαία ατυχήματα. Είμαι βέβαιος ότι θα παρέμβετε με άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο.

Με εκτίμηση

Μανούσος Γ. Βολουδάκης