Ο Μ. Βολουδάκης σε Ημερίδα με θέμα ‘Διαδύκτιο και Πολιτική Επικοινωνία’

19 Φεβρουαρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα : Ο Μ.Βολουδάκης σε Ημερίδα με θέμα «Διαδίκτυο και Πολιτική Επικοινωνία».
Ο Βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μ. Βολουδάκης συμμετείχε σε ημερίδα που διοργάνωσε στην Αθήνα το Ινστιτούτο Επικοινωνίας με θέμα «Social Media και Επικοινωνία». Από πλευράς ΠΑΣΟΚ συμμετείχε ο βουλευτής και πρώην Υπουργός Μ.Χρυσοχοϊδης. Αντικείμενο της ημερίδας ήταν ο ρόλος των ‘‘κοινωνικών μέσων’’ (social media) του διαδικτύου, (facebook, youtube, flickr, twitter, blogs κλπ), στη σύγχρονη επικοινωνία.
Στην ομιλία του ο Μ. Βολουδάκης ανέφερε ότι τα κοινωνικά μέσα του διαδικτύου είναι μέσα ιδιαίτερης και αυξανόμενης επιρροής, τα οποία δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει. Τόνισε ότι η πολιτεία οφείλει να εξασφαλίζει υποδομές γρήγορου internet με ασφάλεια για όλους, και με το χαμηλότερο δυνατόν κόστος, που προκύπτει όταν υπάρχει πραγματικός ανταγωνισμός μεταξύ των παρόχων. Αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει γίνει από το 2004 και μετά στις υποδομές του ευρυζωνικού διαδικτύου σε όλη τη χώρα : Τόνισε ότι έχουν γίνει έργα 210 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία δικτύων οπτικών ινών ή ασυρμάτων δικτύων, και μάλιστα ανέφερε ότι ειδικά στα Χανιά, σύντομα το μεγαλύτερο μέρος της ενδοχώρας του νομού θα έχει ασύρματο δωρεάν internet χάρι σε ένα έργο που υλοποιεί η ΤΕΔΚ του νομού με χρηματοδότηση από το Γ’ΚΠΣ. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι η διείσδυση του γρήγορου Internet στον πληθυσμό αγγίζει σήμερα το 13,6%, έναντι μόλις 0,1% στις αρχές του 2004.
Ο Μ. Βολουδάκης επισήμανε ότι το διαδίκτυο παρουσιάζει ευκαιρίες για την πολιτική επικοινωνία, αυξάνοντας τη συμμετοχή των πολιτών και διευκολύνοντας τον έλεγχο της εξουσίας. Παρουσιάζει όπως κάθε νέο μέσο και κινδύνους, όπως οι διάφορες μορφές ηλεκτρονικής απάτης, οι οποίες μπορεί να έχουν και πολιτικό / δημοσιογραφικό περιεχόμενο. Οι κίνδυνοι αυτοί σύμφωνα με τον Μ.Βολουδάκη μπορούν να αντιμετωπισθούν μόνο μέσα από την ωρίμανση της ίδιας της κοινωνίας σχετικά με τα μέσα αυτά. Μέσα από μια διαδικασία ουσιαστικής παιδείας, εντός και εκτός διαδικτύου, μπορεί να εξασφαλισθεί ότι η χρήση του διαδικτύου τελικά θα εμπλουτίσει τη δημοκρατία, διευρύνοντας τόσο τη συμμετοχή όσο και την ενημέρωση των πολιτών.
Bίντεο από την ομιλία του Μ.Βολουδάκη έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του www.voloudakis.gr και στο http://www.youtube.com/watch?v=DjB0YbkzBro, http://www.youtube.com/watch?v=hs75yfNhZC0