Ομιλία του Μ. Βολουδάκη στη Βουλή

26 Φεβρουαρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Ομιλία του Μ. Βολουδάκη στη Βουλή

Ο Βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μ. Βολουδάκης μίλησε την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου στη Βουλή στα πλαίσια της συζήτησης του Σχεδίου Νόμου για τη ρύθμιση των εργατικών ζητημάτων γιατρών και νοσηλευτών του ΕΣΥ.
Στην ομιλία του ο Μ. Βολουδάκης ανέφερε ότι για πρώτη φορά με αυτό το σχέδιο νόμου δίνονται λύσεις και ρυθμίζονται θέματα που ταλανίζουν τον τομέα της Υγείας στη χώρα μας εδώ και δεκαετίες. Προβλέπονται εφαρμόσιμες λύσεις στο θέμα των εφημεριών, δίνονται αυξήσεις στις αποδοχές των γιατρών μεγαλύτερες του 20%, ενώ προβλέπονται 2000 προσλήψεις γιατρών μέσα στο 2009 και 5500 προσλήψεις νοσηλευτών μέσα στην επόμενη τριετία.
Στη συνέχεια ο Μ. Βολουδάκης ζήτησε από τον Υπουργό να λύσει νομοθετικά το πρόβλημα σχετικά με το Επίδομα Σίτισης των γιατρών που υπηρετούν στα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας, το οποίο κρίθηκε παράνομο με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Ειδικότερα για τον Νομό Χανίων ο Μ. Βολουδάκης τόνισε ότι πρέπει να δοθεί άμεσα λύση και να οριστεί το συντομότερο δυνατόν νέος Διοικητής στο Νοσοκομείο Χανίων. Απευθυνόμενος προς τον Υπουργό είπε ότι γνωρίζει ότι υπάρχουν αξιόλογες υποψηφιότητες για τη θέση του Διοικητή και τον κάλεσε να επιλέξει άμεσα μια από αυτές, την οποία όλοι οι τοπικοί παράγοντες θα στηρίξουν. Πρέπει να προωθηθούν θέματα που αφορούν το νοσοκομείο, τα οποία παραμένουν στάσιμα λόγω της μη ύπαρξης Διοικητή, όπως η καθυστέρηση των κρίσεων των γιατρών.
Τέλος, για την έλλειψη προσωπικού που υπάρχει στο ΕΚΑΒ Χανίων ο Μ. Βολουδάκης είπε ότι δεχόμαστε ως λύση την κάλυψη των κενών θέσεων με μεταθέσεις προσωπικού από άλλες περιοχές, πόσο μάλλον όταν αυτοί είναι και Χανιώτες, αρκεί αυτή η διαδικασία να γίνει άμεσα και χωρίς καθυστέρηση.