Επίσκεψη του Μ. Βολουδάκη στο Αεροδρόμιο Χανιων

20 Μαρτίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Επίσκεψη του Μ. Βολουδάκη στο Αεροδρόμιο Χανίων

Ο Βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μ. Βολουδάκης επισκέφτηκε τη Παρασκευή 20 Μαρτίου το αεροδρόμιο Χανίων, όπου είχε συνάντηση με τη Διοίκηση και τους εργαζομένους, με αντικείμενο τις προοπτικές του αεροδρομίου στο μέλλον, τις ανάγκες σε έργα αναβάθμισης, αλλά και τις συνθήκες λειτουργίας του σήμερα.
Ο Μ. Βολουδάκης ανέφερε ότι το αεροδρόμιο είναι η σημαντικότερη πύλη εισόδου στο Νομό, και αποτελεί πόλο ανάπτυξης για την τοπική οικονομία. Τόνισε ότι είναι απόλυτα αναγκαία η αναβάθμιση και η επέκταση του αεροδρομίου, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Ο Μ.Βολουδάκης ανέφερε στη συζήτηση ότι οι σχετικές μελέτες προχωρούν, αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη η ένταξη των έργων του αεροδρομίου (επέκταση αναβάθμιση – νέος πύργος ελέγχου) στο ΕΣΠΑ. Για να επιτευχθεί αυτό, ο βουλευτής τόνισε ότι θα χρειαστεί συντονισμένη προσπάθεια από όλους τους φορείς του νομού.
Ο Μ. Βολουδάκης ζήτησε επίσης ενημέρωση από τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους για το κατά πόσον διασφαλίζεται η απρόσκοπτη εικοσιτετράωρη λειτουργία του αεροδρομίου, και γενικότερα για την πορεία της προετοιμασίας για την τουριστική σαιζόν που ξεκινά αυτές τις μέρες. Από την ενημέρωση που έγινε από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, προκύπτει ότι η εικοσιτετράωρη λειτουργία διασφαλίζεται, αλλά απαιτείται ενίσχυση σε προσωπικό. Προκύπτει ακόμα ότι όλα είναι έτοιμα για την έναρξη της σαιζόν. Ο Βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. τόνισε ότι η κεντρική υπηρεσία οφείλει να διασφαλίσει το προσωπικό μόνιμο ή εποχικό που χρειάζεται για αυτό το σκοπό, και δεσμεύτηκε να διαβιβάσει τα σχετικά αιτήματα στο αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών.