Επίσκεψη του Μ. Βολουδάκη στο Αγροτικό Συνεταιρισμό Ομαδικής Παραγωγής Ελαφονησίου

30/03/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα : Επίσκεψη Βολουδάκη στο Συνεταιρισμό Κηπευτικών Χρυσοσκαλίτισσας

Ο Βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης επισκέφθηκε χθες το Συνεταιρισμό Κηπευτικών της Χρυσοσκαλίτισσας για να συζητήσει με τους παραγωγούς τα ζητήματα της αγοράς των προϊόντων τους και της αγροτικής πολιτικής που συνδέεται με αυτά. Ο Μ.Βολουδάκης ξεναγήθηκε στους χώρους του νέου συσκευαστηρίου του Συνεταιρισμού, το οποίο κατασκευάστηκε με ενίσχυση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Κατά τη συζήτηση, προέκυψε ότι τα βασικά ζητήματα στα οποία χρειάζονται μέτρα πολιτικής για τα κηπευτικά είναι τα εξής :

– έντατικότεροι έλεγχοι για «ελληνοποιήσεις» εισαγωγών (σήμερα αρμοδιότητα της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης)
– εντατικότεροι έλεγχοι για υπολείμματα φυτοφαρμάκων σε εισαγωγές από χώρες εκτός Ε.Ε.
– κατάργηση της δυνατότητας παράδοσης εμπορευμάτων από τον παραγωγό στον έμπορο χωρίς τιμολόγιο (με απλό δελτίο αποστολής). Πρόκειται για δυνατότητα που παρέχει ο νόμος, η οποία όμως δυσχεραίνει τον έλεγχο των περιθωρίων κέρδους των ενδιαμέσων σταδίων της εμπορίας

Οι παραγωγοί ανέφεραν επίσης κατά τη συζήτηση ότι θα πρέπει να δοθεί λύση στο πρόβλημα της καθίζησης που έχει υποστεί η μια από τις δυο λιμνοδεξαμενές της Χρυσοσκαλίτισσας (η μεγαλύτερη), με αποτέλεσμα να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Ο Μ.Βολουδάκης δεσμεύθηκε να παρέμβει για τα προαναφερθέντα θέματα στα αρμόδια υπουργεία.