Επίσκεψη του Μ. Βολουδάκη στο Πλάτανο

28 Απριλίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τον Πλάτανο επισκέφθηκε ο Μανούσος Βολουδάκης την Παρασκευή 24 Απριλίου 2009, όπου είχε συνάντηση με φίλους του στο καφενείο του κ. Καρεφυλλάκη και στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πλατάνου, όπου ενημερώθηκε για τις απόψεις των αγροτών για τα τρέχοντα ζητήματα.
Τα ζητήματα που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση αφορούσαν τόσο τα τρέχοντα προβλήματα του αγροτικού τομέα ( επιδοτήσεις, κοινοποίηση του <πακέτου> στήριξης αγροτικού προϊόντος, κτλ), όσο και ζητήματα που έχουν να κάνουν με το μέλλον του πρωτογενούς τομέα ( συνεταιριστικό, αρδευτικά έργα, κτλ).
Ο Μανούσος Βολουδάκης δεσμεύτηκε ότι θα ασκήσει το μέγιστο δυνατό της επιρροής του ώστε να λυθούν τα ζητήματα τα σχετικά με τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και με την ταχύτερη δυνατή κοινοποίηση του <πακέτου> των μέτρων για την στήριξη των αγροτών στο οποίο παρατηρούνται καθυστερήσεις. Συγκεκριμένα ο Μ. Βολουδάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα της αύξησης της επιστροφής ΦΠΑ κατά 5%, στην κατανομή του κονδυλίου των 75 εκατομμύρια ευρώ για το ελαιόλαδο και στην επιστροφή του φόρου κατανάλωσης καυσίμων για τα κηπευτικά.
Παράλληλα ο Μανούσος Βολουδάκης χαρακτήρισε πρώτη προτεραιότητα για το Νομό το αρδευτικό έργο του Πλατάνου ( ταμιευτήρας περιοχή του Σφηναρίου) καθώς χαρακτήρισε απαράδεκτο στη σημερινή εποχή να παρατηρούνται προβλήματα σχετικά με το νερό στην ένταση που παρατηρούνται στη Δυτική Κρήτη (Πλάτανος, Γραμβούσα, Λουσακιές).