Ο Μ.Βολουδάκης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μηθύμνης

24 Ιουνίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Ο Μ.Βολουδάκης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μηθύμνης

Ο Βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης συμμετείχε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μηθύμνης της 23ης Ιουνίου του 2009. Ο Δήμος είχε εκ των προτέρων θέσει ορισμένα ζητήματα με υπόμνημά του στο Βουλευτή, και ορισμένα ακόμα ετέθησαν στη συζήτηση.
Ο Μ.Βολουδάκης χαρακτήρισε ζήτημα πρώτης προτεραιότητας, όχι μόνο για το Δήμο Μηθύμνης αλλά για όλο το νομό, τη σωστή λειτουργία της Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού του Κόλπου της Κισσάμου, την ευθύνη της οποίας έχουν οι δυο δήμοι (Κισσάμου – Μηθύμνης) και ο ΟΑΔΥΚ. Η πολιτεία, τόνισε, έχει ήδη κάνει αυτό που πρέπει, χρηματοδοτώντας το ίδιο το έργο, αλλά και διασφαλίζοντας και χρήματα για τα λειτουργικά του έξοδα, όπως δεσμεύθηκε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ.Μπούρας στην πρόσφατη επίσκεψή του στα Χανιά. Στους δυο δήμους και στον ΟΑΔΥΚ εναπόκεινται τώρα οι ενέργειες για τη σωστή λειτουργία.
Η δημοτική αρχή και οι σύμβουλοι έθεσαν στο Βουλευτή ορισμένα ζητήματα, στα οποία ζήτησαν τη συνδρομή του. Από όσα ετέθησαν κατά τη συνεδρίαση, ο Μ.Βολουδάκης ανέλαβε να παρέμβει στα αρμόδια υπουργεία και να διερευνήσει τις δυνατότητες για τα εξής :

– την παραχώρηση γης μεταξύ παλαιού αιγιαλού και παραλίας από το δημόσιο στο δήμο, για να υλοποιηθεί το έργο της ανάπλασης της παραλίας Κισσάμου
– την επίσπευση της έγκρισης από το ΥΠΕΧΩΔΕ της μελέτης για τον κόμβο Δραπανιά που έχει ήδη υποβάλλει η ΕΥΔΕ / ΒΟΑΚ, για να ενταχθεί το συγκεκριμένο έργο στο ΕΣΠΑ
– την αναβάθμιση του λιμενίσκου Νωπηγείων
– την επίσπευση της πλήρωσης της θέσης αγροτικού γιατρού στο Σφακοπηγάδι.