Δήλωση πριν την εκλογή Προέδρου της ΝΔ

Μανούσος Γ. Βολουδάκης
Δημοκρατίας 91
Χανιά 73132
τηλ. 28210-53248, 28210-53818
φαξ 28210-20165
e mail: manousos@voloudakis.gr

27/11/2009

Όλο το διάστημα μετά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, ενεργώντας συνειδητά, δεν επεχείρησα να επηρεάσω τους συμπολίτες μου στην επιλογή υποψηφίου για την αρχηγία της Ν.Δ., σεβόμενος την επιλογή του κάθε ενός.
Οι συμπολίτες μου γνωρίζουν ότι ήμουν και είμαι ανεξάρτητος και αδέσμευτος μέσα στη Ν.Δ., δεσμευόμενος μόνο από το πλαίσιο των αρχών της παράταξής μας. Δεν είχα και δεν έχω καμιά σχέση με κατεστημένα και μηχανισμούς εξουσίας. Συνειδητά έμεινα και μένω μακριά από τέτοιου είδους δεσμεύσεις, έστω κι αν έχω ήδη καταβάλλει τίμημα για αυτή μου την επιλογή.
Σήμερα, με τη διαδικασία ψηφοφορίας που για πρώτη φορά εφαρμόζεται στη ΝΔ, ο λόγος επιτέλους περνά στη βάση. Στη βάση που δεν χρειάζεται καθοδήγηση από οποιονδήποτε. Προσωπικά πιστεύω ότι η εξέλιξη αυτή, το άνοιγμα των διαδικασιών του κόμματός μας στην κοινωνία, είναι η σημαντικότερη μας κατάκτηση.
Θα ήθελα να προτρέψω όλους τους πολίτες που ασπάζονται τις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας, να ψηφίσουν στις εκλογές της Κυριακής. Θα βοηθήσουν έτσι όχι μόνο στο να κάνουμε τον επόμενο αρχηγό της Ν.Δ. πραγματικά δυνατό, αλλά και να βάλουμε τις βάσεις για ένα κόμμα σύγχρονο, συμμετοχικό, ανοιχτό στην κοινωνία. Ένα κόμμα βασισμένο στην ανόθευτη εσωτερική δημοκρατία.
Όποιος κι αν θα είναι ο επόμενος αρχηγός, θα προχωρήσουμε ενωμένοι στο μέλλον. Όλοι οι υποψήφιοι έχουν τονίσει αυτή την ανάγκη, και έχουν αναλάβει αυτή την αυτονόητη δέσμευση. Θεματοφύλακας της ενότητας αυτής είναι και θα παραμείνει η βάση της Ν.Δ.

Μανούσος Γ. Βολουδάκης