Παρέμβαση Βολουδάκη στο Νομαρχιακό Συμβούλιο για τα αγροτικά : Συνεχίζεται η αδικία εις βάρος των Χανιωτών αγροτών

Ο Γραμματέας Νέων Τεχνολογιών της Ν.Δ. και πρώην βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης, συμμετείχε στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χανίων σε σχέση με τις αποζημιώσεις των αγροτών.
Στην τοποθέτησή του ο Μ.Βολουδάκης σημείωσε ότι οι αγρότες της Κρήτης – και ειδικότερα των Χανίων – είναι διαχρονικά αδικημένοι από τις κατανομές αποζημιώσεων και εκτάκτων ενισχύσεων. Αναγνώρισε ότι η Νέα Δημοκρατία ως παράταξη, υπέστη ήδη τις συνέπειες των λανθασμένων επιλογών της κυβέρνησής της στον αγροτικό τομέα, καθώς καταψηφίσθηκε στις πρόσφατες εκλογές. Τόνισε όμως ότι αυτοί που ήρθαν στην εξουσία επικαλούμενοι μεταξύ των άλλων και διόρθωση της αδικίας αυτής, ήδη διαπράττουν τα ίδια σφάλματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του πρόσφατου εμπαιγμού σε σχέση με τις αποζημιώσεις για τον πυρηνοτρήτη : σε σύσκεψη των φορέων με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, δόθηκε η διαβεβαίωση ότι οι ελαιοπαραγωγοί των Χανίων θα λάβουν σχετική αποζημίωση, πράγμα που διαψεύσθηκε λίγες ημέρες μετά σε απάντηση ερώτησης βουλευτών του ΚΚΕ.
Αντίστοιχο χαρακτηριστικό παράδειγμα αδιαφορίας για το νομό, αποτελεί η καθυστέρηση της καταβολής των αποζημιώσεων για τα «σπασίματα» στις ελιές στο Σέλινο από τη χιονόπτωση του 2008. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του νομού κατηγορούσαν – απολύτως δικαιολογημένα – τον ΕΛΓΑ επί κυβερνήσεως Ν.Δ. για την απαράδεκτη καθυστέρηση στην περίπτωση αυτή. Σήμερα, πέντε μήνες μετά την αλλαγή της κυβέρνησης, δεν έχει υπάρξει καμμιά πρόοδος στο θέμα, και δεν ακούγεται για αυτό η παραμικρή διαμαρτυρία.
Παίρνοντας αφορμή από τα περιστατικά αυτά, ο Μ.Βολουδάκης τόνισε ότι οι πολιτικοί δεν είναι δυνατόν να παρουσιάζονται με άλλο πρόσωπο ανάλογα αν είναι στην κυβέρνηση ή στην αντιπολίτευση. Ο Μ.Βολουδάκης σημείωσε ότι όπως ακριβώς αντιτάχθηκε στις λανθασμένες πολιτικές της κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα το 2009 που η Ν.Δ. ήταν στην κυβέρνηση, έτσι και σήμερα πιστεύει ότι θα πρέπει να υπάρξει συντονισμένη αντίδραση στις λαθεμένες πολιτικές. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Μ.Βολουδάκης ότι θα πρέπει να επικεντρωθούμε στις μακροπρόθεσμες πολιτικές για τον αγροτικό τομέα : οι επιδοτήσεις, οι αποζημιώσεις και τα έκτακτα επιδόματα δε δίνουν προοπτική για το μέλλον, στο μέτρο όμως που εφαρμόζονται, η πολιτεία οφείλει να τις κατανέμει με δικαιοσύνη.