Επίσκεψη στο Δήμο Πλατανιά

Ο πρώην βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης επισκέφθηκε σήμερα το Δήμο Πλατανιά, όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ.Γ.Μαλανδράκη, τους Αντιδημάρχους κκ.Ν.Δασκαλάκη, Γ.Καλαιτζάκη, Μ.Σολιδάκη και το Νομικό Σύμβουλο του Δήμου κ. Μ. Καρατζάκη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα εν εξελίξει έργα υποδομών του Δήμου Πλατανιά, αλλά και γενικότερα τα μεγάλα θέματα του Δήμου. Μετά τη συνάντηση ο Μ.Βολουδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αρκετά από τα μεγάλα ζητήματα υποδομών του Δήμου Πλατανιά αφορούν στην πραγματικότητα όλο το νομό. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, το φράγμα του Βαλσαμιώτη και το δίκτυό του, η λειτουργία της μονάδας του βιολογικού καθαρισμού του Βόρειου Άξονα, αλλά και ο δρόμος Λάκκοι – Ομαλός που ως μοναδικός τρόπος πρόσβασης του φαραγγιού της Σαμαριάς αφορά στην πραγματικότητα τον τουρισμό ολόκληρης της Κρήτης. Ενημερώθηκα από το Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους για την πορεία αυτών των έργων αλλά και για αρκετά ακόμα ζητήματα του Δήμου Πλατανιά, όπως το Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο. Παρά το ότι τα μεγάλα έργα αυτά απασχολούν το δημόσιο διάλογο για δεκαετίες, η πρόοδός τους δεν είναι η αναμενόμενη. Ακόμα και για το πολυδιαφημισμένο έργο του Βαλσαμιώτη, δεν υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για το βασικό αγωγό ως το Πατελάρι, που θα επιτρέψει την άρδευση της «Υψηλής Ζώνης». Δηλαδή στην πραγματικότητα το φράγμα Βαλσαμιώτη απέχει ακόμη πολύ από το να εξυπηρετήσει το σκοπό για τον οποίο σχεδιάσθηκε!

Καθώς για τα μεγάλα έργα απαιτείται χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία, θα πρέπει να υπάρξει ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και συντονισμός των φορέων του νομού, ώστε να διεκδικηθεί με αποτελεσματικότητα από την επόμενη πλέον κυβέρνηση, η υλοποίηση των έργων που είναι απολύτως απαραίτητα για την ανάπτυξη του τόπου».