Ο Μανούσος Βολουδάκης στους Δήμους Σφακίων και Αποκορώνου

Ο πρώην βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης, στα πλαίσια σειράς ενημερωτικών συσκέψεων για τα θέματα υποδομών και περιφερειακής ανάπτυξης των Δήμων του νομού Χανίων, επισκέφθηκε τους Δήμους Σφακίων και Αποκορώνου, όπου συναντήθηκε και συζήτησε με τους Δημάρχους και Αντιδημάρχους.

Κατά την επίσκεψη του Μ.Βολουδάκη στο Δήμο Σφακίων, ο Δήμαρχος κ.Παύλος Πολάκης τόνισε πρωτίστως τις επιπτώσεις από την περικοπή των πιστώσεων του κρατικού προϋπολογισμού προς τους Δήμους. Ο Μ.Βολουδάκης επεσήμανε ως έργα προτεραιότητας τις μονάδες βιολογικού καθαρισμού για την παραλιακή ζώνη των Σφακίων, τις οποίες ο Δήμος ήδη προωθεί. Κατά τη συνάντηση έγινε ακόμη ενημέρωση για τα προγράμματα αστικών αναπλάσεων που θα υλοποιηθούν σε πολλά από τα δημοτικά διαμερίσματα των Σφακίων, αλλά και για το έργο του λιμανιού της Αγ.Ρουμέλης το οποίο καθυστερεί εδώ και πολλά χρόνια εξαιτίας γραφειοκρατικών αγκυλώσεων. Ο Μ.Βολουδάκης επεσήμανε την εθελοντική δράση που αναπτύσσεται από δημότες των Σφακίων, με σημαντικά αποτελέσματα σε ζητήματα όπως η ίδρυση και λειτουργία του Πολυδύναμου Ιατρείου, οι καθαρισμοί φαραγγιών και άλλα, και τόνισε ότι θα πρέπει η πολιτεία να ενισχύσει τέτοιες προσπάθειες εθελοντών, παρέχοντας κίνητρα για την επέκτασή τους.

Κατά την επίσκεψη του Μ.Βολουδάκη στον Αποκόρωνα, στη συζήτηση με το Δήμαρχο κ.Γρηγόρη Μαρκάκη ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις εξελίξεις σχετικά με τη μονάδα βιολογικού καθαρισμού της Γεωργιούπολης, έργο κρίσιμο όχι μόνο για τον Αποκόρωνα αλλά για ολόκληρο το νομό, καθώς η θαλάσσια ρύπανση δεν περιορίζεται από διοικητικά όρια. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ακόμη το Μ.Βολουδάκη για τα προβλήματα στο ζήτημα της διαχείρισης των παραλιών, όπου η πολυδιάσπαση αρμοδιοτήτων που έχει επιφέρει ο Καλλικράτης δημιουργεί σύγχυση και αδυναμία ορθολογικής διαχείρισης, με αρνητικές επιπτώσεις τόσο στο περιβάλλον όσο και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Ο Δήμαρχος τόνισε ακόμη τη δυσκολία που υπάρχει σήμερα στα έργα οδοποιίας στο εσωτερικό των Δήμων, ενώ συζητήθηκε ακόμη η σημερινή κατάσταση στον τομέα της ύδρευσης, και τα δεδομένα από πλευράς δικτύου, διαθέσιμης ποσότητας και ποιότητας του νερού στον Αποκόρωνα.

Ο Μ.Βολουδάκης ολοκληρώνει τον κύκλο των ενημερωτικών επισκέψεων στους Δήμους της ενδοχώρας του νομού με επίσκεψη στο Δήμο Σελίνου – Καντάνου την Τετάρτη 28/3/2012.