Ομιλία Mανούσου Βολουδάκη στους Χανιώτες της Αθήνας

Ο πρώην βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης μίλησε τη Δευτέρα 2 Απριλίου σε συγκέντρωση Χανιωτών της Αθήνας, με θέμα «Για μια φιλελεύθερη και πατριωτική προοπτική εξόδου από την κρίση. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Υγείας Δ.Βαρτζόπουλος, η τομεάρχης Τουρισμού της Ν.Δ. βουλευτής Ρεθύμνης Όλγα Κεφαλογιάννη, ο αν.τομεάρχης Οικονομίας της Ν.Δ. βουλευτής Φθιώτιδας Χρ.Σταϊκούρας, ο βουλευτής Β’Αθηνών της Ν.Δ. Γ.Παπαθανασίου, ο οικονομολόγος Μίνως Ζομπανάκης και άλλοι.Έντονη ήταν η παρουσία στη συγκέντρωση των Χανιωτών φοιτητών της Αθήνας.

Στην ομιλία του ο Μ.Βολουδάκης αναφέρθηκε αρχικά στην τρέχουσα πολιτική συγκυρία, επισημαίνοντας ότι η αλλαγή αρχηγού του ΠΑΣΟΚ δε σημαίνει αλλαγή της ουσίας της πολιτικής του. Τόνισε ότι ο κ.Βενιζέλος υπηρέτησε την κυβέρνηση Παπανδρέου από θέσεις κλειδιά, και μάλιστα δεν εξέφρασε ποτέ διαφωνία σε καμμιά μείζονα πολιτική επιλογή του κ.Παπανδρέου. Σημείωσε ακόμη ως χαρακτηριστικό του πνεύματος Βενιζέλου το ότι μέσα στις πρώτες μέρες της προεδρίας του, το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε μονοκομματικό «πόρισμα» της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για το έλλειμμα του 2009, το οποία απαλλάσσει τους κκ.Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου από κάθε πολιτική και ποινική ευθύνη.

Ο Μ.Βολουδάκης αναφέρθηκε ακόμη και στα στελέχη της Ν.Δ. που προσχώρησαν στους «Ανεξάρτητους Έλληνες», οι οποίοι ασπάζονται πλέον τη λογική του «λεφτά υπάρχουν», υποσχόμενοι φανταστικές χρηματοδοτήσεις από μακρινές χώρες με σκοπό να εκμεταλλευθούν την ανάγκη του κόσμου για ελπίδα εξόδου από την κρίση. Ο Μ.Βολουδάκης χαρακτήρισε την υπόθεση αυτή μια ακόμη προσπάθεια – από τις πολλές που έχουν σημειωθεί στο παρελθόν – να διασπασθεί η κεντροδεξιά, καθώς εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας στην Ελλάδα δεν επιθυμούν αυτοδύναμη κυβέρνηση, ούτως ώστε να μπορούν πιο εύκολα να επιβάλλουν τις δικές τους θέσεις, εκμεταλλευόμενα τα αυτονόητα ρήγματα που θα υπάρχουν σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.Ο Μ.Βολουδάκης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι όπως και οι παλαιότερες, έτσι και η πιο πρόσφατη προσπάθεια διάσπασης της κεντροδεξιάς θα αποτύχει.

Επιπρόσθετα τόνισε ότι σε συνθήκες κρίσης, το κράτος οφείλει να παρεμβαίνει για να διασφαλίζει ότι η δραματική αύξηση της ισχύος των μεγάλων επιχειρήσεων, δε θα οδηγεί σε εξαθλίωση τους οικονομικά ασθενέστερους. Για παράδειγμα μισθοί και συντάξεις μειώνονται, όμως οι τιμές προϊόντων και υπηρεσιών παραμένουν σταθερές και μολονότι η ΕΚΤ διοχετεύει χαμηλότοκα δάνεια, τα κεφάλαια αυτά δε βρίσκουν τελικά το δρόμο τους προς την πραγματική οικονομία.

Ο Μ.Βολουδάκης έκανε ακόμη μια συνοπτική αναφορά στα μεγάλα έργα υποδομών των Χανίων, για τα οποία επεσήμανε ότι τα τρία τελευταία χρόνια δεν έχει σημειωθεί καμμιά ουσιαστική πρόοδος. Ο Μ.Βολουδάκης έκλεισε την ομιλία του καλώντας τους πολίτες να δραστηριοποιηθούν αναλαμβάνοντας ο καθένας τις ευθύνες του, όπως κάνουν πάντα οι Έλληνες στις δύσκολες ώρες, αναλαμβάνοντας ο καθένας χωριστά κι όλοι μαζί την ευθύνη που τους αναλογεί για τη σωτηρία της πατρίδας.