Συνέντευξη Τύπου – Δηλώσεις Μανούσου Βολουδάκη

Στην εκλογική μάχη της 17ης Ιουνίου οι έλληνες πολίτες καλούνται να επιλέξουν τί θα ψηφίσουν, αντιμετωπίζοντας διλήμματα που ποτέ ως τώρα στη μεταπολιτευτική μας ιστορία δεν τέθηκαν με τόσο απόλυτο και επιτακτικό τρόπο. Το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνει ο κάθε πολίτης με την απόφασή του είναι μεγαλύτερο από ποτέ. Πολύ μεγαλύτερο είναι το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνουν οι πολιτικές παρατάξεις, οι πολιτικοί αρχηγοί και όλοι όσοι πολιτεύονται.

Η παράταξη στην οποία ανήκω επιλέγει να δώσει αυτή τη μάχη της ευθύνης συστρατευόμενη με όλους όσους θεωρούν πρώτη προτεραιότητα κάποιους ελάχιστους κοινούς πολιτικούς στόχους.

Είναι φυσικό σε ένα τέτοιο αγώνα να ξεπερνιούνται επιμέρους πολιτικές διαφορές, όταν αυτά που διακυβεύονται είναι τόσο μεγάλα. Όταν αυτό που κινδυνεύει δεν είναι πια απλώς η ευημερία, αλλά η επιβίωση μεγάλων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας. Όταν έχει φτάσει να απειλείται η συμμετοχή της πατρίδας μας στην καρδιά της Ευρώπης. Όταν έχει φτάσει από ορισμένους να αμφισβητείται ακόμη και ο ίδιος ο κοινοβουλευτισμός.

Είναι φυσικό ότι σε ένα τέτοιο αγώνα στρατεύομαι και εγώ. Στρατεύομαι χωρίς να κοιτάζω προσωπικές προτεραιότητες και επιθυμίες. Κοιτάζοντας μόνο αυτό που πιστεύω ότι είναι το συμφέρον της πατρίδας μας, καταθέτω σήμερα την υποψηφιότητά μου με τη Νέα Δημοκρατία για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Αν και όλοι επιδιώξαμε τη συστράτευση της κεντροδεξιάς, γνωρίζω ότι σε πολλούς στα Χανιά ο τρόπος που υλοποιείται αυτή η συστράτευση αφήνει μια πικρή γεύση. Στην ώρα της πιο κρίσιμης μάχης όμως, πρέπει να επικεντρωθούμε στα μεγάλα, και να αφήσουμε προς το παρόν τα επιμέρους και τα τοπικής σημασίας ζητήματα.

Νιώθω την ανάγκη να απευθυνθώ ιδιαίτερα στους ανθρώπους που με στήριξαν ως σήμερα στον αγώνα μου.

Απευθύνομαι πρώτα σε όλους τους φίλους και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που μαζί αγωνιστήκαμε για να κρατήσουμε όρθια την παράταξη στα Χανιά τα δύσκολα τρία τελευταία χρόνια. Τους διαβεβαιώνω ότι ο αγώνας μας δεν πήγε χαμένος. Κάναμε το σωστό. Ο τοπικός πυρήνας της κεντροδεξιάς που δημιουργήσαμε πάνω σε αρχές και αξίες, είναι ο μοναδικός που θα διαδραματίσει ρόλο στην εποχή που έρχεται. Κι αυτό γιατί η δική μας κοινή προσπάθεια βασίστηκε πάνω στην αρχή της πολιτικής με καθαρό πρόσωπο. Πρέπει να είμαστε περήφανοι και για κάτι ακόμα : Εμείς δε φύγαμε από την παράταξή μας και τις θέσεις μας. Παραμείναμε και μένουμε αμετακίνητοι στο πολιτικό μας σπίτι, ακριβώς γιατί εμείς υπηρετούμε αρχές και αξίες. Θα κρατήσουμε τον πυρήνα της παράταξης στα Χανιά ενωμένο και δυνατό, και θα αγωνιστούμε με τον ίδιο ζήλο και στις εκλογές που έρχονται.

Απευθύνομαι ακόμα στους φίλους που με στήριξαν ως τώρα χωρίς να ανήκουν πολιτικά στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας – και είναι πάρα πολλοί αυτοί. Στις επόμενες εκλογές δεν υπάρχει σταυρός προτίμησης. Θέλω να τους επισημάνω ότι στηρίζοντας την παράταξή μου στηρίζουν και εμένα. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι και στις συνθήκες που διαμορφώνονται σήμερα θα διατηρήσω τις προσωπικές αρχές και τα προσωπικά πολιτικά χαρακτηριστικά που τους ώθησαν αρχικά να με στηρίξουν. Ξέρουν ότι μπορώ να το κάνω, γιατί ξέρουν ότι το έκανα και στο παρελθόν. Ας μην ξεχνούν ότι και μέσα σε μια παράταξη, και μέσα σε ένα ψηφοδέλτιο, μπορεί ο καθένας να διατηρεί τη δική του προσωπικότητα.

Ζούμε συνθήκες πραγματικής θύελλας. Μιας θύελλας που μπορεί να γίνει και σφοδρότερη. Σε αυτές τις συνθήκες πρέπει ο καθένας να κάνει τα πάντα ξεπερνώντας τον εαυτό του. Ξεκινώ σήμερα καινούριο αγώνα, με όλες μου τις δυνάμεις. Στο αγώνα αυτό ζητώ τη στήριξη όλων των συμπολιτών μου: κανείς δεν πρέπει να λείψει.