Συνάντηση με ΚΕΔΕ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση)

Ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μανούσος Βολουδάκης συναντήθηκε σήμερα με το Προεδρείο της Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο Υφυπουργός παρουσίασε τις βασικές αρχές του κυβερνητικού προγράμματος για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, και τόνισε την ανάγκη συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση στην προσπάθεια καταπολέμησης της γραφειοκρατίας. Σημείωσε παράλληλα ότι υπάρχει ήδη συνεννόηση προς αυτή την κατεύθυνση με το Υπουργείο Εσωτερικών, που έχει και την αρμοδιότητα για την τοπική αυτοδιοίκηση και θα συμμετέχει σε όλα τα βήματα της προσπάθειας που ξεκινά.

Ειδικότερη συζήτησε έγινε -μεταξύ άλλων- για ορισμένα κρίσιμα ζητήματα για την ανάπτυξη υποδομών και διαδικασιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης :

  • Για την προετοιμασία και την προώθηση των έργων που συνδέονται με την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των απομακρυσμένων ορεινών και νησιωτικών περιοχών
  • Για την αξιοποίηση των μητροπολιτικών δικτύων οπτικών ινών (ΜΑΝ)
  • Για την ανάγκη της αξιοποίησης του δικτύου «Σύζευξις» , και την καλύτερη προετοιμασία του έργου «Σύζευξις ΙΙ», που θα εξοικονομήσει σημαντικά ποσά από τις τηλεπικοινωνιακές δαπάνες του δημοσίου
  • Για την ολοκλήρωση και περαιτέρω ανάπτυξη της εθνικής διαδικτυακής πύλης «Ερμής»
  • Για την προσπάθεια της ενοποίησης των μητρώων τα οποία τηρούνται σε διάφορες βαθμίδες της διοίκησης. Η ενοποίηση αυτή αποτελεί προϋπόθεση για την απλούστευση των διαδικασιών και για τη διευκόλυνση του πολίτη στις συναλλαγές του με το δημόσιο.

Από πλευράς της ΚΕΔΕ μετείχαν στη συνάντηση ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Καφαντάρης (Δήμαρχος Πύλου), ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Καλογερόπουλος (Δ.Σ. Αιγιαλείας), το Μέλος Γιάννης Τσιάμης (Αντιδήμαρχος Ορχομενού), και ο σύμβουλος της ΚΕΔΕ Μαΐστρος Παναγιώτης.