Συνέντευξη Μ. Βολουδάκη στον Real FM 97,8

Στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον «REAL FM 97,8» μίλησε ο Υφυπουργός Δ.Μ.&Η.Δ. Μανούσος Βολουδάκης, σήμερα Πέμπτη 19 Ιουλίου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Υφυπουργός είπε ότι το Υπουργείο είναι τεχνικά έτοιμο για κάποιους πρώτους φορείς που είτε συγχωνεύονται είτε καταργούνται. Ακόμη, πρόσθεσε ότι υπάρχει σε εξέλιξη μία ευρύτερη διαδικασία αξιολόγησης από την υπηρεσία του Υ.Δ.Μ.&Η.Δ., με στόχο ως το τέλος του καλοκαιριού να έχει αξιολογηθεί το μεγαλύτερο μέρος των υφιστάμενων και χρηματοδοτούμενων από τον κρατικό προϋπολογισμό φορέων. Ακολούθως, επεσήμανε ότι «κάνουμε το κράτος πιο οικονομικό και αποτελεσματικό και ότι το πιο κρίσιμο είναι ότι δεν χάνονται οι παρεχόμενες προς τον πολίτη υπηρεσίες, οι οποίες μεταφέρονται ως αρμοδιότητα είτε στην κεντρική διοίκηση είτε στο φορέα με τον οποίο συγχωνεύονται.»

Ως προς τη διαδικασία συγχώνευσης ή κατάργησης φορέων, τόνισε πως εφαρμόζεται ξεκάθαρη και διαφανής μεθοδολογία αξιολόγησης, και ότι τα κριτήρια που χρησιμοποιούνται θα συνδέονται με το κόστος τους και τις παραγόμενες υπηρεσίες. Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο Μ.Βολουδάκης επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις αλλά μετακινήσεις.

Τέλος, σε ερώτημα σχετικά με ενδεχόμενες αντιδράσεις στο έργο της αξιολόγησης των φορέων απάντησε ότι σημασία έχει το συμφέρον της ευρύτερης κοινωνίας, το να σταματήσει η σπατάλη των χρημάτων των φορολογουμένων και παράλληλα οι πολίτες να λαμβάνουν από το κράτος τις υπηρεσίες που πρέπει.