Ερώτηση για τα κενά εκπαιδευτικών στο νομό Χανίων

Στη Βουλή φέρνει ο Μ. Βολουδάκης τα κενά εκπαιδευτικών στο νομό Χανίων.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο

Θέμα: Ελλείψεις εκπαιδευτικών στο νομό Χανίων

Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε ήδη στον τρίτο μήνα της σχολικής χρονιάς, σε αρκετά σχολεία του νομού Χανίων υπάρχουν ακόμη κενά εκπαιδευτικών. Αυτό συμβαίνει ακόμη και σε μαθήματα πανελληνίως εξεταζόμενα . Χαρακτηριστικά – αλλά όχι μοναδικά – παραδείγματα – το Λύκειο Σφακίων όπου υπάρχει κενό στη Φυσική και στη Βιολογία, και το Λύκειο Παλαιόχωρας όπου υπάρχει κενό στην Πληροφορική. Είναι αδιανόητο η ίδια η πολιτεία να καταστρατηγεί τη θεμελιώδη αρχή της επί ίσοις όροις συμμετοχής των μαθητών στις πανελλήνιες εξετάσεις – γιατί αυτό ακριβώς συμβαίνει όταν κάποιοι μαθητές σε ορισμένα μαθήματα έχουν ήδη χάσει διδασκαλία δυο μηνών και πλέον. Μεγαλύτερο ακόμη είναι το πρόβλημα για τους μαθητές που φοιτούν στα σχολεία των απομακρυσμένων περιοχών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ούτως ή άλλως δυσκολίες πολύ μεγαλύτερες από τους μαθητές των αστικών κέντρων. Η πολιτεία οφείλει να τους διευκολύνει στον αγώνα τους να σπουδάσουν και όχι να τους δυσχεραίνει , όπως συμβαίνει σήμερα.

Λάβαμε αρμοδίως αρκετές προφορικές διαβεβαιώσεις ότι το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα. Όμως το πρόβλημα δεν έχει λυθεί ακόμη, ούτε έχει γίνει επισήμως γνωστό από τις αρμόδιες υπηρεσίες το τί ακριβώς θα γίνει και πότε.

Ερωτάται ο Υπουργός :

– Πότε ακριβώς και πώς θα καλυφθούν τα κενά εκπαιδευτικών στο Νομό Χανίων ;
– Tί προτίθεται να κάνει ώστε να υπάρχει καλύτερη εκτίμηση των αναγκών και να μην αντιμετωπίζονται κάθε χρόνο τέτοια προβλήματα ;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανούσος Γ. Βολουδάκης