Προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τα ψεύδη & τις ύβρεις του zarpa.gr

Στο διαδικτυακό τόπο zarpa.gr αναρτήθηκε στις 25/11/2014 δημοσίευμα με υβριστικό και απαξιωτικό περιεχόμενο για «Χανιώτη βουλευτή», με αφορμή προκλητικά παράνομη στάθμευση, σε σημείο με ράμπα για ΑΜΕΑ. Το δημοσίευμα συνοδεύονταν από φωτογραφία του πολιτικού μου γραφείου, με σκοπό να υποδηλωθεί σαφώς ότι αναφέρεται σε εμένα.
Λίγη ώρα μετά την προαναφερθείσα ανάρτηση, και αρκετές ώρες πριν την έναρξη της σημερινής απεργίας των ΜΜΕ, απέστειλα προς την διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του zarpa.gr την εξής διάψευση:

«Σε σημερινή σας ανάρτηση αναφέρετε ότι «Χανιώτης βουλευτής παρκάρει όπου γουστάρει». Συνοδεύετε την ανάρτηση με φωτογραφία του πατρικού μου σπιτιού, όπου και το πολιτικό μου γραφείο, με αυτοκίνητο παρκαρισμένο παράνομα μπροστά. Θέλατε με αυτόν τον τρόπο να υποδηλώσετε ότι – δήθεν – εγώ «παρκάρω όπου γουστάρω».

Σας ενημερώνω ότι το αυτοκίνητο που εικονίζεται στη φωτογραφία δεν ανήκει ούτε σε εμένα, ούτε σε μέλος της οικογενείας μου. Η πινακίδα την οποία έχετε επιμελώς σβήσει από τη φωτογραφία, μπορεί να το αποδείξει. Ήταν πάρα πολύ εύκολο – αν θέλατε – να το μάθετε αυτό, πριν προβείτε στη δημοσίευση της φωτογραφίας και στην ανάρτηση των προσβλητικών και εμπαθών σχολίων σας».

Ένα εικοσιτετράωρο αργότερα, η διάψευσή μου δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί, παρά το γεγονός ότι το εν λόγω μέσο ενημέρωσης παρουσιάζει πυκνή ροή δημοσιεύσεων. Το γεγονός αυτό, από μόνο του καταδεικνύει το δόλο που υποκρύπτεται στις ενέργειες των υπευθύνων του zarpa.gr.

Η πράξη η οποία στηλιτεύεται στο αρχικό σχόλιο (παράνομη στάθμευση), ίσως από πολλούς χαρακτηρίζεται μικρής σημασίας. Απετέλεσε όμως αφορμή υβριστικών, συκοφαντικών και απαξιωτικών χαρακτηρισμών και σχολίων, τα οποία συνιστούν προσβολή της προσωπικότητάς μου, με απώτερο στόχο να θιγεί η πολιτική μου δραστηριότητα και παρουσία. Αποτελούν δε, μέρος μόνο μακρόχρονης προσπάθειας του συγκεκριμένου μέσου ενημέρωσης.

Για όλους αυτούς τους λόγους προσφεύγω στη Δικαιοσύνη. Η βιομηχανία της λάσπης θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις συνέπειες που ο νόμος προβλέπει για αυτές τις περιπτώσεις.

Μανούσος Γ. Βολουδάκης