Ανοίγει ο δρόμος για επενδύσεις του Ο.Α.Κ

Έγινε δεκτή η Τροπολογία Βολουδάκη – ανοίγει ο δρόμος για επενδύσεις του ΟΑΚ με στόχο μείωση του κόστους της άρδευσης

Η τροπολογία που κατέθεσε στις 11 Δεκεμβρίου ο βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης, έγινε δεκτή από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ.Νίκο Ταγαρά και ψηφίστηκε στη Βουλή στη συνεδρίαση του περασμένου Σαββάτου. Η τροπολογία αφορά τη δυνατότητα του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης να επενδύει σε μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας , με ειδικό και συγκεκριμένο σκοπό τη μείωση του κόστους της άρδευσης. Πρόκειται για δυνατότητα που είχε δοθεί με πρόσφατο νόμο (Οκτώβριος 2014) στους Γενικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (Γ.Ο.Ε.Β.). Καθώς όμως στην Κρήτη δεν υπάρχει Γ.Ο.Ε.Β., ουσιαστικά ολόκληρο το νησί είχε εξαιρεθεί από το νόμο και τα πλεονεκτήματα που δίνονταν στους διαχειριστές της άρδευσης στην ηπειρωτική χώρα. Με την αποδοχή της τροπολογίας, η στρέβλωση αυτή διορθώθηκε.

Κατόπιν τούτου, ο Μ.Βολουδάκης επισκέφθηκε σήμερα τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, στην έδρα του στην Αγυιά Χανίων με σκοπό να συζητηθεί με τη Διοίκηση και τα στελέχη του Οργανισμού η άμεση αξιοποίηση των δυνατοτήτων που ανοίγονται με την τροπολογία. Ο Μ.Βολουδάκης ενημερώθηκε για το σχεδιασμό του Οργανισμού για την κατάρτιση των απαραιτήτων επενδυτικών σχεδίων, καθώς και για τη διερεύνηση της χωροθέτησης των μονάδων , η οποία ήδη ξεκίνησε.

Παράλληλα, ο Μ.Βολουδάκης ενημερώθηκε για τη γενικότερη πορεία του Οργανισμού, και είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές για τα Χριστούγεννα με τους εργαζομένους και τη Διοίκηση.