Στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιών και Νέων Χανίων

Επίσκεψη Βολουδάκη στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιών και Νέων Χανίων του Κ.Κ.Π.Π.Κ., και το Ειδικό Σχολείο του Κ.Α.Π.Ν.Κ. – παρέμβαση σε Υφυπουργό και ΟΑΚ για άμεση αποκατάσταση ζημιών.

Το Παράρτημα Προστασίας Παιδιών και Νέων Χανίων του Κ.Κ.Π.Π.Κ., και το Ειδικό Σχολείο του Κ.Α.Π.Ν.Κ. επισκέφθηκε σήμερα ο Μανούσος Βολουδάκης. Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση για τα τρέχοντα προβλήματα των ιδρυμάτων, και την εξέλιξη υποθέσεων στις οποίες είχε στο πρόσφατο παρελθόν παρέμβει ο Χανιώτης βουλευτής. Το σημαντικότερο πρόβλημα παραμένει το κτιριακό, καθώς μετά το σεισμό του 2012, μεγάλο μέρος του κτιρίου υπέστη ζημιές και δε χρησιμοποιείται, με αποτέλεσμα σημαντικές δυσκολίες τόσο στην εκπαιδευτική λειτουργία του Ειδικού Σχολείου, όσο και – κυρίως – στη φιλοξενία των παιδιών του Παραρτήματος: σήμερα 22 παιδιά φιλοξενούνται σε 7 δωμάτια.

Ο Μανούσος Βολουδάκης επικοινώνησε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τηλεφωνικά με τον Υφυπουργό Απασχόλησης κύριο Β.Κεγκέρογλου και με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΚ κύριο Λ.Κοπάση, από τους οποίους ζήτησε να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση του κτιρίου, με προγραμματική συμφωνία μεταξύ Υπουργείου και ΟΑΚ, όπως έχει ήδη εξαγγελθεί. Ο Υφυπουργός επιβεβαίωσε τη συμφωνία και τη δυνατότητα χρηματοδότησής της, ενώ και από πλευράς ΟΑΚ επιβεβαιώθηκε ότι όλα τα διαδικαστικά βήματα θα έχουν ολοκληρωθεί εντός της επόμενης εβδομάδας.

Παράλληλα ο Μ,Βολουδάκης ζήτησε να ενημερωθεί για την εξέλιξη της – απαραίτητης – διαδικασίας μετατάξεως των εκπαιδευτικών του Ειδικού Σχολείου από το Υπουργείο Απασχόλησης στο Υπουργείο Παιδείας, η οποία έχει προσωρινά παγώσει λόγω εκλογών.