Συναντήσεις με φορείς του τουρισμού

O Μανούσος Βολουδάκης συναντήθηκε με φορείς του τουρισμού. Συγκεκριμένα συναντήθηκε με το διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων και με το Σωματείο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων, για να ενημερωθεί για τις απόψεις τους για την πορεία του τουρισμού και για τα ειδικότερα προβλήματα του κλάδου. Οι ξενοδόχοι επιβεβαίωσαν τις θετικές προοπτικές του τουρισμού και για την επόμενη χρονιά. Τονίσθηκε από πλευράς των ξενοδόχων, ότι αυτό δεν είναι αποτέλεσμα τυχαίων παραγόντων, αλλά μονίμων πλέον χαρακτηριστικών της τουριστικής μας βιομηχανίας, όπως και της σωστής διαφημιστικής καμπάνιας που γίνεται τα τελευταία χρόνια από το Υπουργείο Τουρισμού. Κατά τη συζήτηση τονίσθηκε ότι βασικό ζήτημα για να συνεχιστούν τα θετικά αποτελέσματα είναι η πολιτική σταθερότητα, αλλά και η ανάπτυξη των αναγκαίων υποδομών.

Επίσης, ο Μ.Βολουδάκης συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου των Ξενοδοχοϋπαλλήλων οι οποίοι επιβεβαίωσαν την καλή πορεία του τουρισμού την προηγούμενη χρονιά και εξέφρασαν την ελπίδα τους για μια καλή επόμενη σεζόν.

Εξήραν επίσης την καλή συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων και ανέφεραν ότι έχει υπογραφεί τοπική συλλογική σύμβαση εργασίας , η οποία είναι πολύ καλύτερη από αυτές που ισχύουν σε άλλες περιοχές της Ελλάδος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Μ.Βολουδάκη, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι επιβεβαίωσαν ότι οι έλεγχοι για την ανασφάλιστη εργασία έχουν αποδώσει καρπούς. Εξέθεσαν στον Μ. Βολουδάκη τον προβληματισμό τους σχετικά με τους αλλοδαπούς εκπαιδευόμενους, οι οποίοι απασχολούνται σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, είναι όμως δύσκολο να ελεγχθεί αν είναι πράγματι εκπαιδευόμενοι, ενώ θα μπορούσαν οι θέσεις αυτές να καλύπτονται από έλληνες εκπαιδευόμενους. Ο Μανούσος Βολουδάκης δεσμεύθηκε να ερευνήσει τις δυνατότητες νομοθετικής διευθέτησης του ζητήματος.
Επίσης αναφέρθηκαν στο πρόβλημα που έχει προκύψει από τη μείωση των μηνών που καλύπτει το ταμείο ανεργίας στους εποχικά απασχολούμενους.