Ομιλία στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων

Ο Μανούσος Βολουδάκης μίλησε το βράδυ της Τετάρτης στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων.

Στην ομιλία του ο Μ.Βολουδάκης, αναφέρθηκε στο κεντρικό διακύβευμα των εκλογών, την επιλογή μεταξύ του ασφαλούς δρόμου για την έξοδο από την κρίση, ή του άλματος στο κενό που προτείνει ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη συσπείρωσης στη Ν.Δ. ευρύτερων στρωμάτων πολιτών, ανεξαρτήτως αν ψήφιζαν στο παρελθόν κεντροδεξιά ή κεντροαριστερά. Αναφέρθηκε ειδικότερα στο γεγονός, ότι ένα μεγάλο μέρος ψηφοφόρων της κεντροαριστεράς του 2012, στρέφεται προς τη Ν.Δ., ως τη μόνη δύναμη που μπορεί να διασφαλίσει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται σε όλη τη χώρα. Στην Κρήτη όμως έχει μεγαλύτερη προοπτική γιατί είναι ισχυρότερο ένα κοινό σημείο αναφοράς κεντροδεξιάς και κεντροαριστεράς: Οι περισσότεροι πολίτες, είτε ψήφιζαν κεντροδεξιά, είτε κεντροαριστερά μοιράζονται μια φιλελεύθερη, βενιζελική προέλευση. Αυτή η πολιτική παράδοση της Κρήτης, κατά το Μ.Βολουδάκη προφανώς βρίσκεται στον αντίποδα των «ριζοσπαστικών», λατινοαμερικανικού τύπου οραμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Μανούσος Βολουδάκης, αναφέρθηκε ακόμη στην προσωπική του προσέγγιση στην πολιτική, τονίζοντας το γεγονός της ανάγκης να ξεπεραστούν οι πρακτικές της πολιτικής του παρελθόντος.

Είπε χαρακτηριστικά : «Σας μίλησα πάντα με ειλικρίνεια. Αυτό σκοπεύω να συνεχίσω να κάνω. Η πολιτική του χτες βασίστηκε στο ψέμα. Σας ζητώ να με στηρίξετε για να βάλουμε τέλος στην πολιτική του χτες. Σας ζητώ να με στηρίξετε για να χτίσουμε μαζί, εδώ στα Χανιά, την πολιτική του αύριο. Την πολιτική που θα βασίζεται στην αλήθεια».

(Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, η αίθουσα, ο εξώστης, ο προθάλαμος, αλλά ακόμη και η αυλή του Βενιζέλειου Ωδείου είχαν γεμίσει από νωρίς. Το γεγονός αυτό ανάγκασε το Μ.Βολουδάκη να ξεκινήσει ζητώντας την κατανόηση των φίλων του για την ταλαιπωρία λόγω του χώρου, η οποία όμως έγινε για καλό σκοπό : όπως είναι γνωστό, από την αρχή της προεκλογικής περιόδου ο Μ.Βολουδάκης ανακοίνωσε ότι δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας δε θα κάνει συνεστιάσεις, παρά μόνο ομιλίες, ώστε τα χρήματα που εξοικονομούνται να τα προσφέρει στο ΚΗΦΑΑΜΕΑ και στο Σύλλογο Εθελοντικής Προσφοράς «Ορίζοντας»).