Σύσκεψη της Ενωσης ξενοδόχων Κρήτης

Συμμετείχα σήμερα στη σύσκεψη που συγκάλεσαν στο Ρέθυμνο οι Ενώσεις των Ξενοδόχων της Κρήτης, με αντικείμενο τα προβλήματα του τουρισμού και ιδιαίτερη έμφαση στις υποδομές. Στην τοποθέτησή μου είπα τα εξής:

– Σημαντικό από μόνο του το γεγονός ότι οι Ενώσεις όλων των νομών ομονοούν.
– Προφανώς το μεγαλύτερο πρόβλημα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι η κατάσταση του ΒΟΑΚ. Το υποτιθέμενο “σχέδιο” που η προηγούμενη κυβέρνηση παρουσίασε λίγο πριν τις εκλογές, είναι ουσιαστικά κενό περιεχομένου. Ο νέος σχεδιασμός έχει ήδη ξεκινήσει. Δεν υπάρχει χρόνος, και θα πρέπει ο Υπουργός Υποδομών να παρουσιάσει τάχιστα την πρότασή του.
– Ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ δήλωσε ότι μπορεί μέρος της χρηματοδότησης του ΒΟΑΚ να προέλθει από έσοδα άλλων αυτοκινητοδρόμων. Η πρόταση αυτή μπορεί να αποτελέσει τη λύση της χρηματοδότησης. Πρόκειται για μια δίκαιη και εύλογη ενίσχυση της Κρήτης, η οποία ως σήμερα έχει αδικηθεί ως προς τις υποδομές.
– Το νέο ραντάρ προσέγγισης στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης πρέπει να εγκατασταθεί άμεσα. Έχω ως γνωστόν καταθέσει σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή η οποία θα συζητηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.
– Απαιτείται να δούμε με προσοχή τη διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος. Προτεραιότητα: η υλοποίηση των μονάδων βιολογικού καθαρισμού που λείπουν και η αναβάθμιση αυτών που δεν επαρκούν. Να αντιμετωπίσουμε με μακροπρόθεσμη στρατηγική τις συνέπειες του εποχικού υπερτουρισμού σε περιοχές όπως ο Μπάλος και το Λαφονήσι.
– Θα πρέπει η συνεργασία μας με τους φορείς του τουρισμού να έχει συνέχεια με οργανωμένο τρόπο.