Ο Μ. Βολουδάκης στην Επιτροπή Διασποράς του Ελληνισμού για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Το να περιορίσουμε το δικαίωμα των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν με βάση το πόσα χρόνια λείπουν ή αν έχουν ΑΦΜ ή ακόμα το να πραγματοποιείται η ψηφοφορία μόνο στα προξενεία είναι ένας συμβιβασμός επώδυνος. Ζητούσαμε ψήφο για τους Έλληνες του εξωτερικού χωρίς περιορισμούς, και μάλιστα επιστολική (ηλεκτρονική).

Αυτοί που οδήγησαν στο συμβιβασμό που αναγκάζεται να δεχθεί η κυβέρνηση δεδομένου ότι χρειάζεται 200 ψήφους στη Βουλή, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η Αριστερά θέλει να περιορίσει το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού επειδή έτσι τη συμφέρει. Επειδή γνωρίζει ότι οι άνθρωποι αυτοί, κατ’ εξοχήν άνθρωποι της δημιουργίας, των ανοιχτών οριζόντων, της σκληρής δουλειάς, δεν έχουν καμμία σχέση με τη φιλοσοφία της Αριστεράς. Έτσι αποδεικνύεται ότι παρά τους επικρατούντες μύθους η Αριστερά δεν έχει καμμία σχέση με τον κόσμο της εργασίας!

Αυτά περίπου είπα στην Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς, συζητώντας για την άσκηση του δικαιώματος της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού. Μπορείτε να δείτε όλη την παρέμβασή μου σε βίντεο εδώ: