Συνάντηση της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ουκρανίας με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Αθήνα

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στη χώρα μας, κ. Sergii Shutenko, είχε αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ουκρανίας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρό της κ. Μανούσο Βολουδάκη, τον Αντιπρόεδρο κ. Σάββα Χιονίδη, τον Γραμματέα κ. Βασίλειο Κεγκέρογλου και τα μέλη της κ.κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη και Γεώργιο Αρβανιτίδη.

Κατά την εθιμοτυπική συνάντηση, οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τις καλές σχέσεις των δύο χωρών, την κοινή αντίληψη για ειρήνη και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και το ενδιαφέρον τους για την ενδυνάμωση του κοινοβουλευτικού θεσμού. Ταύτιση απόψεων υπήρξε επίσης σε τομείς οικονομικού και επενδυτικού ενδιαφέροντος, όπως και σε θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού και τουρισμού, ενώ επισημάνθηκε και η σημαντική δράση της ελληνικής ομογένειας.

Συγκεκριμένα δήλωσε ο βουλευτής Χανίων από την προσωπική του σελίδα στο facebook τα παρακάτω:

“Με τους συναδέλφους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ουκρανίας κκ Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βασίλη Κεγκέρογλου, Σάββα Χιονίδη και Γιώργο Αρβανιτίδη είχαμε σήμερα στη Βουλή συνάντηση με τον Πρέσβη της Ουκρανίας κ.Sergii Shutenko.
Βάλαμε τις βάσεις για να αναπτύξουμε περαιτέρω τις σχέσεις των δυο κοινοβουλίων. Ειδική αναφορά κάναμε στη δυνατότητα ενίσχυσης των επιχειρηματικών συναλλαγών αλλά και των σχέσεων στον τομέα του πολιτισμού, αξιοποιώντας και την ισχυρή ελληνική ομογένεια της Ουκρανίας. Συμφωνήσαμε ότι η Οδησσός πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριληφθεί στους εορτασμούς για το 2021, ως τόπος ίδρυσης της Φιλικής Εταιρείας. Δεν παρέλειψα βέβαια να αναφέρω ότι η σχέση της νεότερης Ελλάδας με την Οδησσό πάει πιο πίσω στο χρόνο, καθώς εκεί ο Δασκαλογιάννης συναντήθηκε με τους αδελφούς Ορλώφ λίγο πριν τη Σφακιανή επανάσταση του 1770!”

(Δελτίο Τύπου Βουλής των Ελλήνων: https://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Grafeio-Typou/Deltia-Typou/?press=34109abb-6e9e-4143-9c36-ab60011f4955&fbclid=IwAR36UkWaQoOAGmk7SBkyH5NEByjnLBIDMhxW6hl2wfnTcJTnTbShoSNXy74)