Ο Μ. Βολουδάκης για επιπτώσεις πανδημίας στην τοπική οικονομία των Χανίων

Ο Μανούσος Βολουδάκης πραγματοποιεί τηλεδιασκέψεις με φορείς εκπροσώπησης της τοπικής οικονομίας των Χανίων, με αντικείμενο την καταγραφή και αποτίμηση των προβλημάτων που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού, και τη μεταφορά τυχόν ειδικών ζητημάτων της οικονομίας των Χανίων στους αρμόδιους Υπουργούς.

Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τηλεδιασκέψεις με την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Νομού Χανίων, με τον Εμπορικό Σύλλογο και με το Εργατικό Κέντρο. Θα ακολουθήσει αύριο τηλεδιάσκεψη με το Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων.

Ειδική αναφορά έχει γίνει στα ζητήματα που συνδέονται με το πάγωμα της τουριστικής αγοράς, και τις συνέπειες που αυτό έχει σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις, ιδιαίτερα μάλιστα για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους. Ειδική αναφορά έχει γίνει επίσης στο πρόβλημα των επιχειρήσεων λιανικής που ήδη έκλεισαν, και στις συνέπειες σε αυτοαπασχολούμενους και εργαζομένους.

Οι εξαγγελίες των αρμοδίων Υπουργών σήμερα, κάλυψαν μεγάλο μέρος των θεμάτων που συζητήθηκαν στις τηλεδιασκέψεις. Παραμένει προς αντιμετώπιση το πρόβλημα της χρηματοδότησης επιχειρήσεων και επαγγελματιών μέσω επιταγών, καθώς ήδη έχουν εκδοθεί πολλές επιταγές που δεν μπορούν σήμερα να καλυφθούν. Γενικότερα πρέπει να εξειδικευθεί ο τρόπος εφαρμογής των γενικών αρχών που εξαγγέλθηκαν, ώστε να διασφαλισθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα. Προς την κατεύθυνση αυτή, και για την κάλυψη των αναγκών της οικονομίας των Χανίων θα συνεχισθεί και τις επόμενες ημέρες η συνεργασία του Μ.Βολουδάκη με τους τοπικούς φορείς.