Ο Μ.Βολουδάκης για κατάρτιση εργαζομένων στον ΟΑΕΔ και θέματα ξενοδοχοϋπαλλήλων

Ο βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης, είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με το Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη και τη Γενική Διευθύντρια κα Θεοδωρίδου, με αντικείμενο το σχεδιασμό ταχύρρυθμων προγραμμάτων κατάρτισης εργαζομένων, τα οποία θα απαντούν στις νέες προκλήσεις που θέτει στην αγορά εργασίας η πανδημία.

Συγκεκριμένα αυτό που ζήτησε ο Μ.Βολουδάκης, είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ταχύρρυθμων (εξάμηνων) επιδοτούμενων προγραμμάτων σε ειδικότητες για τις οποίες αναμένεται ζήτηση στην αγορά, στα οποία να μπορούν να συμμετέχουν είτε άνεργοι είτε εργαζόμενοι που θέλουν ή αναγκάζονται να αλλάξουν κατεύθυνση. Πρότεινε να σχεδιασθεί ειδικότερα ένα τέτοιο πρόγραμμα για τη Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ στον Ταυρωνίτη, το οποίο ενδεχομένως θα αποτελέσει πιλότο για αντίστοιχα προγράμματα και αλλού στην Ελλάδα.

Προς την κατεύθυνση αυτή, συμφωνήθηκε με τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ να γίνει νέα τηλεδιάσκεψη την ερχόμενη Τρίτη, στην οποία να συμμετέχουν και οι φορείς της τοπικής αγοράς. Ενημερώθηκαν ήδη και θα συμμετέχουν το ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χανίων.

Παράλληλα ο Μ.Βολουδάκης έθεσε στο Διοικητή του ΟΑΕΔ και το θέμα της έγκαιρης καταβολής του επιδόματος στους ξενοδοχοϋπαλλήλους των οποίων το ταμείο ανεργίας έληγε το Φεβρουάριο και πήραν παράταση λόγω πανδημίας. Ο Διοικητής διαβεβαίωσε το Μ.Βολουδάκη ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων το επίδομα έχει καταβληθεί. Υπάρχουν κάποιες ειδικές κατηγορίες στις οποίες υπήρξε καθυστέρηση, μέρος των οποίων καταβάλλεται σήμερα και τα υπόλοιπα αύριο Παρασκευή.