Παρέμβαση Βολουδάκη για ενίσχυση των τεχνικών υπηρεσιών των Δήμων των Χανίων μέσω της ΜΟΔ Α.Ε.

Ο βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο της ΜΟΔ Α.Ε., Γιώργο Παπαδημητρίου, με αντικείμενο τις δυνατότητες ενίσχυσης των τεχνικών υπηρεσιών των Δήμων των Χανίων από τη ΜΟΔ Α.Ε.

Σημειώνεται ότι η ΜΟΔ Α.Ε. (Μονάδα Οργάνωσης Διαχείρισης) είναι η κρατική εταιρεία της οποίας σκοπός είναι να στηρίζει τη δημόσια διοίκηση για την αποτελεσματική διαχείριση και εφαρμογή των συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση Επιχειρησιακών Προγραμμάτων.

Όπως είναι γνωστό, στα Χανιά υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις στις τεχνικές υπηρεσίες της αυτοδιοίκησης, ιδιαίτερα στους μικρούς δήμους. Το γεγονός αυτό δυσχεραίνει σε πολλές περιπτώσεις τη δυνατότητα απορρόφησης κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Με αυτό το σκεπτικό, ο Μ.Βολουδάκης έθεσε στον Πρόεδρο της ΜΟΔ το αίτημα της παροχής υπηρεσιών τεχνικού αντικειμένου από τη ΜΟΔ προς τους δήμους των Χανίων, για έργα συνδεόμενα με το ΕΣΠΑ. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι η παροχή αυτή των τεχνικών υπηρεσιών μπορεί να γίνεται με συντονισμό σε τοπικό επίπεδο και γενικότερη συνδρομή από τον ΟΑΚ, μέσω των απαραίτητων προγραμματικών συμβάσεων.

Ο Πρόεδρος της ΜΟΔ Α.Ε. Γιώργος Παπαδημητρίου δέχθηκε επί της αρχής αυτό το αίτημα, και δεσμεύθηκε να συζητήσει το συντομότερο με τον ΟΑΚ και τους δήμους των Χανίων για τη διαδικασία και για το σε ποια ακριβώς έργα της τοπικής αυτοδιοίκησης των Χανίων μπορεί η ΜΟΔ να συνδράμει.

Ο Μ.Βολουδάκης θα επισκεφθεί τη Δευτέρα 11/5 και ώρα 10 π.μ. τον ΟΑΚ στην έδρα του στην Αγυιά, μετά από συνεννόηση με τον Πρόεδρο Λευτέρη Κοπάση και το Διευθύνοντα Σύμβουλο Άρη Παπαδογιάννη, για να συζητήσει τα γενικότερα ζητήματα του Οργανισμού αλλά και ειδικότερα την προοπτική της συνεργασίας με τη ΜΟΔ Α.Ε.