Συνάντηση Μ.Βολουδάκη με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα ο βουλευτής Χανίων της Ν. Δ. Μανούσος Βολουδάκης με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε ζητήματα σχετικά με το μηχανισμό αντιμετώπισης του κορωνοϊού στα Χανιά, εν όψει και του ανοίγματος της τουριστικής αγοράς. Συγκεκριμένα ανέφερε ο βουλευτής σε σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

“Είχα πριν ενημέρωση από το Διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων Γιώργο Μπέα και τον Αναπληρωτή Διοικητή Μάνο Μπολώτη, ενώ είχα το τελευταίο διάστημα ακούσει – και μετέφερα στον Υπουργό- τους προβληματισμούς επιχειρηματιών και επαγγελματιών του τουρισμού.

Τα βασικά ζητήματα που έθεσα ήταν τα εξής:

– Τα Χανιά χρειάζονται άμεσα περισσότερες Κινητές Μονάδες Υγείας ( ΚΟΜΥ), ώστε να γίνεται όσο το δυνατόν ταχύτερα σε όλη την έκταση του νομού ο έλεγχος για ενδεχόμενα νέα κρούσματα. Σήμερα στα Χανιά έχουμε μόνο μια τέτοια μονάδα. Ο Υπουργός μου ανέλυσε ότι αυτό συμβαίνει επειδή στα Χανιά δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον αρκετοί νοσηλευτές και νοσηλεύτριες Π.Ε./Τ.Ε. στην σχετική προκήρυξη του ΕΟΔΥ. Προφανώς σε ολόκληρη τη χώρα έχουν πλέον προσληφθεί όλοι οι νοσηλευτές Π.Ε./Τ.Ε. που ενδιαφέρονται για αντίστοιχες θέσεις. Για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα αυτό, ο ΕΟΔΥ θα προκηρύξει άμεσα θέσεις βοηθών νοσηλευτών (Δ.Ε.), ώστε να στελεχωθούν πρόσθετες ΚΟΜΥ. Ο σχεδιασμός της ΥΠΕ Κρήτης προβλέπει 8 ΚΟΜΥ για τα Χανιά.

– Τα Χανιά χρειάζονται επίσης άμεσα το μηχάνημα και τα αντιδραστήρια με τα οποία γίνονται τα τεστ του κορωνοϊού. Σήμερα τα δείγματα στέλνονται στο Ηράκλειο για έλεγχο, με αποτέλεσμα πολύωρη καθυστέρηση. Ο Υπουργός έχει εγκρίνει τη σχετική πίστωση. Η εκτίμηση της Διοικήτριας της ΥΠΕ Λένας Μπορμπουδάκη (με την οποία μίλησα στη συνέχεια) είναι ότι ο εξοπλισμός μπορεί να έχει παραδοθεί το φθινόπωρο. Θα πρέπει να εξαντληθούν οι προσπάθειες για ταχύτερη παράδοση – θα παρακολουθούμε το ζήτημα.”