Σε τηλεδιάσκεψη της Κοινοβουλευτικής Συνελεύσεως του ΝΑΤΟ με αντικείμενο την κρίση στη Λιβύη ο Μ. Βολουδάκης

Ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης μετείχε σήμερα σε τηλεδιάσκεψη της Κοινοβουλευτικής Συνελεύσεως του ΝΑΤΟ με αντικείμενο την κρίση στη Λιβύη.

Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Βολουδάκης ανέδειξε το γεγονός ότι η ενεργός ανάμειξη της Τουρκίας στην εμφύλια σύρραξη της Λιβύης, υποσκάπτει μακροπρόθεσμα όχι μόνο τη σταθερότητα στην περιοχή, αλλά την ίδια τη στρατηγική του ΝΑΤΟ και τις θεμελιώδεις αρχές του. Η Τουρκία έχει μεταφέρει από τη Συρία στη Λιβύη 9.000 τζιχαντιστές οι οποίοι μετέχουν ενεργά στις μάχες, όπως έχει καταγγείλει το  Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στο Λονδίνο (Syrian Human Rights Observatory).

Με αυτό τον τρόπο, συνέχισε ο κ. Βολουδάκης, η Τουρκία δημιουργεί μια νέα εστία ισλαμικού φονταμενταλισμού, με ανυπολόγιστες μελλοντικές συνέπειες για την ασφάλεια όχι μόνο της συγκεκριμένης περιοχής, αλλά και οποιασδήποτε περιοχής θα μπορούσε να αποτελέσει στόχο του ισλαμικού τζιχάντ.

Κατά αυτή την έννοια, σύμφωνα με τον κ. Βολουδάκη, η Τουρκία κινείται αντίθετα προς τους διακηρυγμένους στόχους της Συμμαχίας, ενώ παράλληλα αποδεικνύει ότι δεν μπορεί πια να ασκήσει τον ρόλο που της αποδίδονταν από τους εταίρους και συμμάχους μας, αυτόν δηλαδή μιας ισλαμικής χώρας που υποτίθεται μοιράζεται τις αρχές και αξίες της Δύσης και τις προωθεί στο χώρο της Μέσης Ανατολής.

Ο κ. Βολουδάκης είχε την ευκαιρία παράλληλα να υποστηρίξει τις θέσεις που Γάλλοι βουλευτές παρουσίασαν σχετικά με το πρόσφατο επεισόδιο με τη γαλλική φρεγάτα και το τουρκικό πολεμικό, κατά την επιχείρηση Sea Guardian του ΝΑΤΟ, για τον έλεγχο της επιβολής του εμπάργκο όπλων κατά της Λιβύης.

Τέλος ο κ. Βολουδάκης ανέδειξε για μια ακόμη φορά τον παραλογισμό και την επιθετικότητα που υποκρύπτει το “Σύμφωνο” της Τουρκίας με την κυβέρνηση της Τρίπολης για τη διανομή μεταξύ τους της ελληνικής ΑΟΖ νότια της Κρήτης, κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων του διεθνούς δικαίου, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δε θα απεμπολήσει σε καμία περίπτωση κυριαρχικά της δικαιώματα.