Ο Μ.Βολουδάκης για τη διακοπή εργασιών στο έργο της διαπλάτυνσης του δρόμου προς τη Χώρα Σφακίων

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του βουλευτή Χανίων της Ν.Δ. Μανούσου Βολουδάκη για τη διακοπή εργασιών στο έργο της διαπλάτυνσης του δρόμου προς τη Χώρα Σφακίων στην προσωπική του σελίδα στο facebook:

“Εδώ και δύο μήνες, ο ανάδοχος του έργου της διαπλάτυνσης του δρόμου προς τη Χώρα Σφακίων έχει σταματήσει κάθε εργασία. Κι αυτό, αφού οι αρχικές εργασίες άφησαν μεγάλες ζημιές στο προϋφιστάμενο οδόστρωμα.

Πληροφορούμαι ότι ο λόγος είναι ότι ο εργολάβος διεκδικεί πρόσθετη αμοιβή, επικαλούμενος απρόβλεπτες δαπάνες.

Το αν τεκμηριώνεται αυτό, ας το κρίνουν οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας που έχει και την αρμοδιότητα.

Αυτό που είναι αδιανόητο, είναι να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση τόσο καιρό ένας δρόμος που καταλήγει σε πρωτεύουσα Δήμου, τον οποίο χρησιμοποιούν καθημερινά οι πολίτες ολόκληρου του Δήμου Σφακίων, αλλά αποτελεί και δρόμο-βιτρίνα του νομού, από τον επιστρέφουν οι επισκέπτες του φαραγγιού της Σαμαριάς.

Δεν μπορώ με την ευκαιρία να μην επισημάνω ότι πρέπει να αντιμετωπισθεί συνολικά το πρόβλημα των δημοσίων έργων τα οποία ορισμένοι εργολάβοι αναλαμβάνουν σε κάποια τιμή, και καταλήγουν να κοστίζουν στο δημόσιο πολλαπλάσια λόγω των “απρόβλεπτων”. Οι εργολάβοι δίνουν τις προσφορές τους στη βάση προϋπολογισμού που βασίζεται σε μελέτη την οποία γνωρίζουν. Αναλαμβάνοντας το έργο αποδέχονται και τη μελέτη. Ενδεχόμενες αποκλίσεις μπορεί να γίνονται δεκτές μόνο αν τεκμηριώνεται απολύτως ότι υφίστανται, κι ότι δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθούν. Ας εφαρμοσθούν τα αυτονόητα επιτέλους. Αλλιώς δε θα μας φτάσουν 10 ΕΣΠΑ για τα έργα που χρειαζόμαστε!”

Φωτογραφίες από την κατάσταση που βρίσκεται ο δρόμος: