Συνάντηση του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ουκρανίας με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Υποθέσεων της Ουκρανίας

Ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ουκρανίας, κύριοι Μανούσος-Κωνσταντίνος Βολουδάκης και Βασίλειος Κεγκέρογλου,  συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Υποθέσεων της Ουκρανίας, κ. Vasyl Bodnar, ο οποίος επισκέφθηκε τη Βουλή των Ελλήνων συνοδευόμενος από τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Αθήνα, κ. Sergii Shutenko.

Κατά τη συνάντηση, οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τις πολύ καλές, μακροχρόνιες και ιστορικές σχέσεις των δύο χωρών, το πνεύμα αμοιβαίας συνεργασίας που τις διέπει, το κοινό ενδιαφέρον για ενδυνάμωση της διακοινοβουλευτικής συνεργασίας μέσω των ομάδων φιλίας των εθνικών αντιπροσωπειών, αλλά την προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών τους σχέσεων στην πορεία προσέγγισης της Ουκρανίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επισημάνθηκε επίσης η σημαντική παρουσία και δράση της πολυπληθούς ελληνικής ομογένειας στην ουκρανική κοινωνία, καθώς και η ύπαρξη ευάριθμης ουκρανικής κοινότητας στην Ελλάδα.

Τέλος, έγινε αναφορά και από τις δύο πλευρές στον εορτασμό-ορόσημο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, τον Μάρτιο του 2021, και εκφράστηκε η επιθυμία συμμετοχής της ουκρανικής πλευράς σε υψηλό επίπεδο.

https://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Grafeio-Typou/Deltia-Typou/?press=77982818-aa5d-4d97-a2c4-ac400107a3ba&fbclid=IwAR3XAriQfP6TsAB4E8vnruGMSn_aJGXMkaBLG0RYVrNUv2gOv_LimlQ0CIM