Ο Μ.Βολουδάκης στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2021

Παρακάτω βρείτε το βίντεο και το πλήρες κείμενο από την ομιλία του βουλευτή Χανίων της Ν.Δ. Μανούσου Βολουδάκη στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διαδικασία της συζήτησης του Προϋπολογισμού του Κράτους, Οικονομικού έτους 2021.
Η ανακοίνωση του βουλευτή από τη προσωπική του σελίδα στο facebook:
 
Τα βασικά σημεία της ομιλίας μου στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2021:
 Ο προϋπολογισμός του 2021 αποτυπώνει μια πολιτική αποτελεσματικής άμυνας απέναντι στην πανδημία. Άμυνας πρώτα υγειονομικής. Και βέβαια άμυνας απέναντι στις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας. Ταυτόχρονα, αποτυπώνει τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων τις οποίες πριν από ενάμιση μόλις χρόνο απαίτησε ο ελληνικός λαός.
 Μια επί μέρους «φωτογραφία»: τί σήμαινε για το νομό Χανίων, η πολιτική των κρατικών ενισχύσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας:
Στο νομό Χανίων μέχρι σήμερα έλαβαν από το κράτος:
40 σχεδόν εκατομμύρια ευρώ οι εργαζόμενοι για τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, αναστολές συμβάσεων, δώρο πάσχα.
10,2 εκ. αποζημίωση ειδικού σκοπού οι επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες.
Πέραν αυτών, δόθηκαν ακόμη 162 εκατομμύρια ευρώ στους 4 κύκλους επιστρεπτέας προκαταβολής (σε πάνω από 9,000 ΑΦΜ μόνο στον 4ο κύκλο) και 106 εκατομμύρια ευρώ από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ. Δηλαδή άλλα 268 εκατομμύρια ευρώ συνολικά ενίσχυσης της ρευστότητας της αγοράς.
 Συνεχίζεται η πολιτική των φορολογικών ελαφρύνσεων.
Πέρυσι είχαμε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή φυσικών προσώπων, των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων.
Φέτος έχουμε κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης του 2021 για ιδιωτικούς υπαλλήλους, και μείωση ασφαλιστικών εισφορών ιδιωτικών υπαλλήλων κατά 3%. Μια μείωση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε.
 Προβλέπει ακόμη ο προϋπολογισμός αύξηση δαπανών για την άμυνα κατά 1,5 δις. Στα 5,5 δις. Πρόκειται για αύξηση άνω του 37%.
Αναγκαία αύξηση δεδομένων των συνθηκών και μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.
Η αδυναμία της ΕΕ να αντιδράσει απέναντι στη συνεχιζόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας, μια αδυναμία που είναι αποτέλεσμα της γερμανικής πολιτικής, δείχνει ολοκάθαρα ότι η ΕΕ δεν είναι στην πραγματικότητα και δεν μπορεί να γίνει ομοσπονδία. Ασφαλώς θα συνεχίσουμε να είμαστε στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ασφαλώς έχουμε μεγάλα, τεράστια οφέλη από τη συμμετοχή μας, όμως η εθνική μας επιβίωση είναι και θα παραμείνει δική μας υπόθεση. Ας έχουμε μπροστά στα μάτια μας την αλήθεια αυτή, ηγεσία και λαός, για να αναλαμβάνουμε ο καθένας την ευθύνη που μας αναλογεί σε αυτό.”

Το βίντεο της ομιλίας:

 

Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της ομιλίας εδώ:  Ομιλία Προϋπολογισμού 2021