Ο Μ.Βολουδάκης στη Βουλή για την επέκταση των χωρικών υδάτων του Ιονίου σε 12 ν.μ.

Στην Ολομέλεια της Βουλής, που συζητήθηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εξωτερικών: «Καθορισμός του εύρους της αιγιαλίτιδας ζώνης στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και των Ιονίων Νήσων μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου» με το οποίο επεκτείνονται τα χωρικά ύδατα της πατρίδας μας στο Ιόνιο ως τα 12 ν.μ, μίλησε σήμερα ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης.

Ο βουλευτής αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του στη σελίδα του στο facebook:

«Συζητήσαμε σήμερα στην Ολομέλεια το σχέδιο νόμου με το οποίο επεκτείνονται τα χωρικά ύδατα της πατρίδας μας στο Ιόνιο ως τα 12 ν.μ. Μια ημέρα ιστορική!
Η πρώτη φορά που η πατρίδα μας μεγαλώνει με ειρηνικό τρόπο, στη βάση του διεθνούς δικαίου, ως αποτέλεσμα μιας συνεκτικής και αποτελεσματικής στρατηγικής της κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική. Περιμένουμε και τα επόμενα βήματα, με την επέκταση στα 12 ν.μ. νότια και ανατολικά της Κρήτης, όπως εξήγγειλε ήδη ο ΥΠΕΞ. Θα πρέπει να ακολουθήσει και η βόρεια πλευρά της Κρήτης, ώσπου τελικά να ασκήσουμε το δικαίωμά μας παντού.
Είπα δυο λόγια και για τις διερευνητικές συνομιλίες με την Τουρκία που ξεκινούν στις 25 του μηνός. Τόνισα ότι σε αυτές συζητάμε μόνο για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ και σε καμμιά περίπτωση για χωρικά ύδατα, όπως εσφαλμένα ορισμένα δημοσιεύματα αναφέρουν. Ορθώς προσερχόμαστε στις διερευνητικές, αλλά δεν πρέπει να περιμένουμε και πολλά από αυτές. Σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται για διαπραγμάτευση.
Όσο για τα σενάρια συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο, τα οποία ορισμένοι και από τις δυο πλευρές του Αιγαίου προωθούν, το διαβόητο “καζάν – καζάν” του κυρίου Ερντογάν, ξεκαθάρισα: Ευχαριστούμε, δε θα πάρουμε!»
Διαβάστε εδώ το πλήρες κείμενο της ομιλίας του από τα πρακτικά: Ομιλία 12 ν.μ.
Το βίντεο της ομιλίας του: