Βολουδάκης στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής: Η Ε.Ε. κλείνει τα μάτια στην ουσία του μεταναστευτικού προβλήματος.

Ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης τοποθετήθηκε στη σημερινή συζήτηση στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Βουλή για το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, στην οποία μετείχε και ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής και αρμόδιος Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς.

Σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Η ΕΕ δείχνει να αντιμετωπίζει τις μεταναστευτικές ροές ως ένα δεδομένο της ζωής, επί του οποίου δεν μπορεί να έχει άλλη παρέμβαση παρά μόνο να σχεδιάσει τον κατάλληλο τρόπο υποδοχής, ταυτοποίησης και ενσωμάτωσης μεταναστών και προσφύγων.

Ελάχιστη σημασία δίνεται στην αποτροπή του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης.

Η Ευρώπη όπως την ξέρουμε, δεν μπορεί να επιβιώσει αν στο έδαφός της αναπτύσσονται θύλακες ανθρώπων που αρνούνται ή αδυνατούν να ενσωματωθούν στον ευρωπαϊκό πολιτισμό και τρόπο ζωής. Ο περιορισμός αυτών των φαινομένων προϋποθέτει την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης»

Υποστήριξε ότι η πρόνοια του νέου Συμφώνου με την οποία οι αιτούντες άσυλο θα μεταφέρονται σε Κέντρα Υποδοχής κατά μήκος των συνόρων και θα αντιμετωπίζονται ως ευρισκόμενοι εκτός της Ε.Ε. είναι ιδιαίτερα προβληματική, με το Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Αστυνομία να εκφράζουν την άποψη ότι έτσι επέρχεται πραγματική ακύρωση της προστασίας των συνόρων.

«Το νέο Σύμφωνο, έτσι, αποδυναμώνει το σημερινό θεσμικό πλαίσιο προστασίας των συνόρων και αγγίζει ζητήματα εθνικής κυριαρχίας. Ως τέτοιο, η Ελλάδα, κατά την άποψή μου δεν πρέπει να το αποδεχτεί», συνόψισε.

Επισήμανε παράλληλα τον οργανωμένο πόλεμο που δέχεται σήμερα η Frontex, συμπαραστάτης μας στο Αιγαίο, με μια σειρά χαλκευμένων κατηγοριών από μηχανισμούς της τουρκικής προπαγάνδας και από τις ΜΚΟ των επαγγελματιών του υποτιθέμενου ανθρωπισμού. Πόλεμο στον οποίο δυστυχώς συμβάλλουν και κάποιες ελληνικές φωνές, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Μ. Βολουδάκης έκλεισε την ομιλία του ως εξής:

«Τέτοιες μέρες το 2019, μετά την οργανωμένη από την Τουρκία απόπειρα μαζικής εισβολής λαθρομεταναστών, οι επικεφαλής των θεσμών της ΕΕ επισκέφτηκαν τον Έβρο μαζί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είδαμε τότε αστυνομικούς από την Αυστρία, την Τσεχία, την Πολωνία, την Κύπρο να επιχειρούν δίπλα στις δυνάμεις της Ελλάδας, υπερασπίζοντας τα κοινά μας σύνορα.

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτή την έμπρακτη αλληλεγγύη. Αυτό το πνεύμα περιμένουμε να δούμε και στην ευρωπαϊκή νομοθεσία».

To πλήρες κείμενο της ομιλίας απο τα πρακτικά: Πλήρες κείμενο ομιλίας

Το βίντεο της ομιλίας: