Μ.Βολουδάκης: Κωλυσιεργεί η FRAPORT στην επένδυση του νέου ραντάρ. Απαραίτητο να προετοιμάσουμε από τώρα την ανάπτυξη του τουρισμού στη μετά-covid εποχή

Στη Βουλή φέρνει ξανά ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης το ζήτημα της καθυστέρησης από πλευράς FRAPORT στην επένδυση του νέου ραντάρ του αεροδρομίου Δασκαλογιάννης.

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν (2019) η FRAPORT είχε αιτιολογήσει την καθυστέρηση αναφέροντας ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν της είχαν γνωστοποιήσει τις τεχνικές προδιαγραφές που θα ήταν αποδεκτές από πλευράς ελληνικού δημοσίου.

Ο ισχυρισμός αυτός ήταν αληθής τότε, δεν ισχύει όμως πλέον: Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει δώσει στη FRAPORT τις προδιαγραφές αυτές ήδη από το Φεβρουάριο του 2020. Εντός δηλαδή του χρονοδιαγράμματος που είχε θέσει ο Υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής απαντώντας στη Βουλή σε παλαιότερη ερώτηση του Μ.Βολουδάκη.  Σύμφωνα με το Μ.Βολουδάκη, η ευθύνη της καθυστέρησης βαρύνει πλέον την εταιρεία.

Το γεγονός ότι ο τουρισμός μας υπέστη το πλήγμα της πανδημίας κι ως εκ τούτου δεν τίθεται για φέτος θέμα ανεπάρκειας του υφισταμένου ραντάρ, δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να σχεδιάσουμε τις υποδομές που θα επιτρέψουν αύξηση του τουρισμού στο μέλλον. Η ανάπτυξη του τουρισμού απαιτεί μακροπρόθεσμο σχεδιασμό.

Τονίζει χαρακτηριστικά ο Μ.Βολουδάκης: «…οι βαρύτατες συνέπειες της πανδημίας στην τοπική οικονομία, επιβάλλουν να διασφαλίσουμε ότι δε θα χαθεί ούτε ένα λεπτό στην προετοιμασία της ανάκαμψης του τουρισμού, και ότι δε θα υπάρξει στο μέλλον ούτε μια πτήση που θα χαθεί λόγω αδυναμίας των συστημάτων του αεροδρομίου».

Για αυτούς τους λόγους ο Μ.Βολουδάκης  ζητά από τους συναρμόδιους Υπουργούς να επιβάλλουν τους όρους της σύμβασης.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την ερώτηση εδώ: Εγκατάσταση νέου ραντάρ προσέγγισης στο Αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» των Χανίων.