Ο Μ. Βολουδάκης για τις προσλήψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο Χανίων

Επαρκείς και έγκαιρες είναι οι προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Χανίων, υποστηρίζει με ανάρτησή του ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης:

Η ανάρτηση:

“Επαρκείς και έγκαιρες είναι οι προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Χανίων!
Το Νοσοκομείο Χανίων ανταποκρίνεται επαρκώς στην τρομακτική πίεση των ημερών. Κι αυτό γιατί υπήρξε εγκαίρως ο κατάλληλος σχεδιασμός από το Υπουργείο Υγείας, ο οποίος υλοποιήθηκε αποτελεσματικά από την 7η ΥΠΕ και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.
Ας δούμε τί προσλήψεις έγιναν το τελευταίο δωδεκάμηνο.
Προσλήψεις μόνιμων και επικουρικών γιατρών: 34 έχουν ήδη προσληφθεί. Επίκειται άμεσα προκήρυξη για άλλους 20.
Προσλήψεις νοσηλευτικού και εργαστηριακού επικουρικού προσωπικού: 109 έχουν ήδη προσληφθεί. Επίκειται προκήρυξη για άλλους 14.
Για αυτό αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την πανδημία το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, και το ΕΣΥ γενικότερα.
Και βέβαια δεν πρόκειται να μετακινηθούν γιατροί από Κέντρα Υγείας ή Περιφερειακά Ιατρεία προς το ΓΝΧ!
Ας μη λέει ο καθένας λοιπόν το μακρύ του και το κοντό του για μια τόσο σοβαρή υπόθεση.
Δυστυχώς το πνεύμα της ανεύθυνης προσέγγισης στα μεγάλα και σοβαρά, δόθηκε νωρίς από τον ίδιο τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης: Στην αρχή της πανδημίας, ζητούσε 4,000 προσλήψεις στο ΕΣΥ. Όταν μέσα στο 2020 οι προσλήψεις ξεπέρασαν τις 7,000, ζήτησε 15,000! Και το χειρότερο από όλα, λίγο μετά, “δέχτηκε το ρίσκο” για τις πορείες και τα συλλαλητήρια που υποκινεί ή συνδιοργανώνει!
Πρέπει να αφήσουμε επιτέλους απερίσπαστους στο έργο τους αυτούς που πολεμάνε νύχτα μέρα τον κορωνοϊό.
(Σημειώνω ότι οι προκηρύξεις θέσεων μόνιμων και επικουρικών γιατρών που ήδη έγιναν αφορούσαν αθροιστικά 41 θέσεις, 24 επικουρικών και 17 μονίμων. Μέρος των μονίμων καλύφθηκαν από ήδη υπηρετούντες επικουρικούς, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις είχαμε άγονες προκηρύξεις, καθώς όλοι οι ενδιαφερόμενοι είχαν ήδη προσληφθεί. Για αυτό αναφέρω ανωτέρω 34 γιατρούς που είναι ο “καθαρός” αριθμός των φυσικών προσώπων που προστέθηκαν στο ιατρικό δυναμικό του Νοσοκομείου).”