Βολουδάκης: Λύση για το Πολεμικό Μουσείο

Μέρος του Φιρκά (στρατώνες) παραχωρείται από το Υπουργείο Πολιτισμού στο Πολεμικό Μουσείο Χανίων για να στεγαστεί η συλλογή του. Μια πλούσια συλλογή χτισμένη κομμάτι κομμάτι από το Γιάννη Μάντακα, η οποία βρέθηκε άστεγη μετά την πυρκαγιά στους Ιταλικούς Στρατώνες.

Αυτό έκανε γνωστό με ανακοίνωση του ο βουλευτής της Ν.Δ Μανούσος Βολουδάκης, επισημαίνοντας ότι το ζήτημα είχε θέσει από κοινού με τον Πρόεδρο του Πολεμικού Μουσείου Τάσο Λιάσκο στην Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη την οποία και ευχαριστεί (σύνδεσμος της παλαιότερης ανακοίνωσης: ).

Ο κ. Βολουδάκης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι:

«Ευχαριστίες επίσης και στην Προϊσταμένη της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Ελένη Παπαδοπούλου για τη θετική εισήγησή της.

Με την παραχώρηση αυτή η πόλη μας έχει διπλό όφελος.
Θα αποκτήσει κατ’αρχάς Πολεμικό Μουσείο σε προνομιακή θέση, το οποίο θα εμπλουτίσει την εμπειρία της επίσκεψης στο παλιό λιμάνι. Αλλά ταυτόχρονα αίρεται και ένα εμπόδιο στην αποκατάσταση και αξιοποίηση των Ιταλικών Στρατώνων, το κατεστραμμένο κτήριο των οποίων είχε παραχωρηθεί παλαιότερα για αποκλειστική χρήση του Πολεμικού Μουσείου. Χωρίς εξεύρεση λύσης για τη στέγαση του Μουσείου δε θα μπορούσε να προχωρήσει κανένα σχέδιο αξιοποίησης των Ιταλικών Στρατώνων.»