Επίσεψη Μ. Βολουδάκη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, για την εφαρμογή του νόμου για τις αγροζημιές.

Την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης επισκέθηκε ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης με αντικείμενο συζήτησης την εφαρμογή του νόμου για τις αγροζημιές.
Η σχετική ανακοίνωση του βουλευτή από την προσωπική του σελίδα στο facebook:
 «Επισκέφθηκα σήμερα το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Υποστράτηγο Αντώνη Ρουτζάκη για να συζητήσουμε την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου για τις αγροζημιές.
Όπως είναι γνωστό, τον περασμένο Δεκέμβριο ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος (ν.4760/2020), ενώ πριν λίγες ημέρες δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία προσδιορίζονται οι λεπτομέρειες της εφαρμογής του.
Θυμίζω ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο σχεδιάσθηκε για να αποτρέψει τις παραβάσεις αυτών των λίγων που συστηματικά και κατ’ επάγγελμα βάζουν τα ζώα τους να βόσκουν μέσα στις καλλιέργειες των γειτόνων τους, πρακτική που δυστυχώς απαντάται σε ορισμένα χωριά της Κισάμου και των Κεραμειών.
Οι αγρότες που περιμένουν την προστασία της πολιτείας, αδημονούσαν από την ψήφιση του νόμου ως σήμερα. Χρειάσθηκε όμως χρόνος και προσπάθεια για να φθάσουμε ως εδώ, καθώς η προαναφερθείσα Κοινή Υπουργική Απόφαση φέρει έξι υπογραφές Υπουργών και Υφυπουργών, που σημαίνει ότι πέρασε από τις αντίστοιχες υπηρεσίες! Σήμερα πλέον ό,τι έπρεπε να γίνει από πλευράς θεσμικού πλαισίου έχει γίνει. Η ΕΛ.ΑΣ. μπορεί να εφαρμόσει το νόμο και είμαι βέβαιος ότι θα το πράξει.
Διαπίστωσα από τη σημερινή συζήτηση ότι υπάρχει από πλευράς της Αστυνομίας πλήρης επίγνωση των δυνατοτήτων που δίνει πλέον ο νόμος, αλλά και διάθεση επίλυσης του προβλήματος. Και αυτό παρά το μεγάλο βάρος που υφίσταται σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. στα Χανιά λόγω και των μέτρων της πανδημίας. Στη συνάντηση μετείχε και ο Αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων κ.Γιώργος Μαστραντωνάκης».