Βολουδάκης: Η FRAPORT κωλυσιεργεί απαράδεκτα στην επένδυση του νέου ραντάρ προσέγγισης για το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης»

Ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης τοποθετήθηκε χθες κατά τη συζήτηση στη Βουλή της συμφωνίας του ελληνικού δημοσίου με τη FRAPORT και το Διεθνή Αερολιμένα Ελ.Βενιζέλος, για την οικονομική αποκατάσταση των παραχωρησιούχων για τις συνέπειες τις πανδημίας.

Ο Μ.Βολουδάκης ανέφερε ότι η υποχρέωση της αποζημιώσεως για περιπτώσεις όπως ο υποχρεωτικός περιορισμός των δρομολογίων προκύπτει από τις συμβάσεις, και ειδικότερα από τη σύμβαση του 2015 με τη FRAPORT την οποία η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε και ψήφισε στη Βουλή.

Πρόσθεσε ότι επί της αρχής είναι εύλογο να υπάρχει αποζημίωση, και ότι το ίδιο συμβαίνει στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Είναι χαρακτηριστικό τόνισε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που εύκολα “φέρνει την καταστροφή” και καταψηφίζει συνήθως τα πάντα, στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο ψηφίζει “παρών”.

Με διαφορετικό πνεύμα ο Μ.Βολουδάκης κατά την τοποθέτησή του έθεσε το θέμα του νέου ραντάρ προσέγγισης στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης.

Τόνισε ότι η FRAPORT κωλυσιεργεί απαράδεκτα στην υλοποίηση της επένδυσης παρά το ότι πρόκειται για συμβατική υποχρέωσή της. Υπενθύμισε ότι η εταιρεία επικαλούνταν ως πρόσφατα την καθυστέρηση από πλευράς ελληνικού δημοσίου στη γνωστοποίηση των προδιαγραφών που απαιτούνται για το νέο ραντάρ. Ήταν γεγονός ότι υπήρξε αυτή η καθυστέρηση με ευθύνη του Δημοσίου. Από το 2015 που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε τη σύμβαση, μέχρι τη λήξη της θητείας της τον Ιούλιο του 2019, ούτε προδιαγραφές συμφωνήθηκαν ούτε ασκήθηκε οποιαδήποτε πίεση στην εταιρεία για να εγκαταστήσει το ραντάρ. Από το Φεβρουάριο του 2020 όμως οι προδιαγραφές του δημοσίου έχουν δοθεί στην εταιρεία, οπότε η καθυστέρηση βαρύνει πλέον αποκλειστικά τη FRAPORT.

Ο M.Boλουδάκης ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς να επιβάλλουν στην εταιρεία την τήρηση των υποχρεώσεών της, σημειώνοντας ότι η επένδυση αυτή θα επιτρέψει να αυξηθεί η δυνατότητα προσγειώσεων αεροσκαφών στην περίοδο αιχμής, αυξάνοντας αντίστοιχα την τουριστική κίνηση.

Συμπλήρωσε ότι έχει καταθέσει κατ’ επανάληψη ερωτήσεις στη Βουλή για το θέμα, και αναμένει μια ουσιαστική απάντηση στην τελευταία.

Το βίντεο με το σχετικό απόσπασμα της διαδικτυακής τοποθέτησης: