Ο Μ.Βολουδάκης στη Βουλή για την Εθνική Στρατηγική για το Θαλάσσιο Χώρο

Ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Κύρωση κώδικα νομοθεσίας για την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο και για τον μηχανισμό εφαρμογής, την κρατική εποπτεία και τους γενικούς όρους υλοποίησης του Μεταφορικού Ισοδυνάμου».

Η σχετική ανακοίνωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Εθνική Στρατηγική για το Θαλάσσιο Χώρο
– Παράνομες ροές μετανάστευσης από το νότο επιβάλλουν αναβάθμιση λιμενικών υποδομών των ακτών του Λιβυκού (για να μπορούν να ελλιμενίζονται/επιχειρούν και μεγάλα σκάφη του Λιμενικού όταν χρειάζεται).
– Εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων: λάθος η εκτίμηση ότι λόγω των ΑΠΕ οι υδρογονάνθρακες δε θα έχουν στο μέλλον αξία! Το φυσικό αέριο θα συνεχίσει να καταναλώνεται: δεν έχουμε δικαίωμα να απεμπολήσουμε το δικαίωμα εξόρυξης και τον πλούτο που θα φέρει για τις επόμενες γενιές.
Μεταφορικό Ισοδύναμο:
– Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε αφήσει την Κρήτη εκτός της εφαρμογής του Μεταφορικού Ισοδυνάμου για τις επιχειρήσεις. Η στρέβλωση αυτή διορθώθηκε!
– Όμως: το γραφειοκρατικό κόστος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις παραμένει μεγάλο και για αυτό το λόγο πολλές επιλέγουν να μην υποβάλλουν καν αίτημα.
Αναγκαία λοιπόν:
η δραστική απλούστευση της διαδικασίας του Μ.Ι.
&
μακροπρόθεσμα μια άλλη πολιτική για την ενίσχυση νησιών και Κρήτης: π.χ. μια στοχευμένη σε ειδικές κατηγορίες συναλλαγών μείωση ΦΠΑ.
Το βίντεο της ομιλίας: