Βολουδάκης: Επίκαιρη ερώτηση προς Μηταράκη για μεταναστευτικό – «Μηχανισμό Εποπτείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων»

Ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης κατέθεσε προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη επίκαιρη ερώτηση σχετικά με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Με την ανάρτηση αυτή, το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή ισχυρίζεται ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει εκδηλώσει την πρόθεση να δημιουργήσει ανεξάρτητο «Μηχανισμό Εποπτείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» στα σύνορα.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα μάλιστα προχωρά και σε υποδείξεις για τη σύσταση του μηχανισμού, ο οποίος, σύμφωνα με το Μ.Βολουδάκη, λόγω του προτεινόμενου τρόπου λειτουργίας του και των διευρυμένων αρμοδιοτήτων του θα δυσχεράνει το έργο της φύλαξης των συνόρων. Επιπλέον με τις προτάσεις της αυτές η Ύπατη Αρμοστεία σπεύδει να προκαταλάβει τις αποφάσεις ευρωπαϊκών οργάνων που βρίσκονται ακόμη υπό διαπραγμάτευση, στο πλαίσιο της εν εξελίξει συζητήσεως εντός της Ε.Ε. σχετικά με το νέο «Σύμφωνο για το Άσυλο».

Δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: https://twitter.com/UNHumanRightsEU/status/1437696866309873665?s=08

Η επίκαιρη ερώτηση: Επίκαιρη Ερώτηση προς Υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου