Συνάντηση Βολουδάκη – Πλακιωτάκη για λιμενικά έργα Χανίων

Η ανακοίνωση του βουλευτή Χανίων στην προσωπική του σελίδα στο facebook:

«Για τα λιμενικά έργα (και όχι μόνο):

Με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη συναντηθήκαμε σήμερα, για μια σειρά από θέματα των Χανίων.

Το πρώτο ζήτημα που έθεσα είναι τα νέα έργα που έχει προτείνει το Λιμενικό Ταμείο Χανίων. Έλαβα τη διαβεβαίωση του Υπουργού ότι όλα τα έργα έχουν συμπεριληφθεί στην πρόταση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ. Ξεχωρίζουν στην πρόταση του Λιμενικού Ταμείου τα λιμάνια του νότου (Σφακιά 11 εκ, Αγ. Ρουμέλη 6 εκ, Παλιόχωρα 12 εκ, Γαύδος 1 εκ), αλλά και η Σούδα με έργα 10 εκ.Θα το παρακολουθούμε μέχρι την οριστική έγκριση από την ΕΕ, που αναμένεται εντός του έτους.

Στη συνέχεια ανέφερα μια ιστορία γραφειοκρατικής τρέλλας: Πώς τα έργα στο λιμενίσκο του Κάτω Γαλατά ξεκίνησαν και έμειναν στη μέση, επειδή ζητήθηκε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων εκ των υστέρων! (Με ενημέρωσε σχετικά ο Σύλλογος Αλιέων Νέας Κυδωνίας). Νεώτερα επ’ αυτού την επόμενη εβδομάδα.

Τέλος ανέφερα τις πιεστικές ανάγκες του Λιμενικού στα Χανιά σε προσωπικό, λόγω και του νέου (και μεγάλου) σκάφος ανοιχτής θαλάσσης που έχει βάση Χανιά, και περιπολεί κατά κανόνα στο Ανατολικό Αιγαίο.»