Βολουδάκης στην κοινοβουλευτική συνέλευση ΝΑΤΟ για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό: Ό,τι αντιμετωπίζει σήμερα στα σύνορά της η Πολωνία, αντιμετωπίσαμε εμείς στον Έβρο το 2020.

Κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα των εργασιών της Ειδικής Ομάδας για τη Μεσόγειο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, η οποία συνεδριάζει στη Βαρκελώνη, ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης, τοποθετήθηκε για τις νεότερες εξελίξεις στο μεταναστευτικό.

Ο Μ.Βολουδάκης ανέφερε ότι όπως σήμερα η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής αντιμετωπίζουν κύματα παράνομων μεταναστών, έτσι ακριβώς η Ελλάδα το 2020 αντιμετώπισε μια οργανωμένη και κατευθυνόμενη απειλή στα σύνορά της. Και στις δυο περιπτώσεις, οι μεταναστευτικές ροές χρησιμοποιήθηκαν ως όπλο εξωτερικής πολιτικής: από τη Λευκορωσία σήμερα,  από την Τουρκία το 2020.

Ο Μανούσος Βολουδάκης τόνισε ότι δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής των κοινοβουλίων των χωρών της Ατλαντικής Συμμαχίας το γεγονός ότι στην εν εξελίξει κρίση με τη Λευκορωσία, μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική έφτασαν στα βορειοανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πτήσεις των Τουρκικών Αερογραμμών από την Κωνσταντινούπολη προς το Μινσκ της Λευκορωσίας!

Σημείωσε μάλιστα ότι οι Τουρκικές Αερογραμμές σταμάτησαν τις πτήσεις αυτές προς τη Λευκορωσία μόνο όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απείλησε στις 8 Νοεμβρίου με κυρώσεις τις αεροπορικές εταιρείες που εμπλέκονταν στην υπόθεση.

Σκοπός της παρεμβάσεως ήταν να καταδειχθούν οι κίνδυνοι από την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού που πρώτη η Τουρκία επεχείρησε, και να αναπτυχθεί αλληλεγγύη σε κοινοβουλευτικό επίπεδο μεταξύ της Ελλάδας και των χωρών που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα σήμερα.

Στη φωτογραφία: με τους Κυπρίους συνάδελγους Χάρη Γεωργιάδη (πρώην Υπουργό Οικονομικών) και Γιώργο Κάρουλλα.