Βολουδάκης με ΤΕΕ και ΕΒΕΧ για το νέο αναπτυξιακό

Στο Παράρτημα Δυτικής Κρήτης του ΤΕΕ, σε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο Σπύρο Σοφιανό και τον Πρόεδρο του ΕΒΕΧ Αντώνη Ροκάκη, με αντικείμενο το νομοσχέδιο του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, το οποίο πρόκειται να έρθει στη Βουλή τις επόμενες ημέρες είχε ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης.
Η ανακοίνωσή του στη σελίδα του στο facebook:
 «Στο Παράρτημα Δυτικής Κρήτης του ΤΕΕ σήμερα, σε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο Σπύρο Σοφιανό και τον Πρόεδρο του ΕΒΕΧ Αντώνη Ροκάκη, με αντικείμενο το νομοσχέδιο του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, το οποίο πρόκειται να έρθει στη Βουλή τις επόμενες ημέρες.
Ζήτησα τις απόψεις των Επιμελητηρίων για το νομοσχέδιο το οποίο ήδη έχει αναρτηθεί σε διαβούλευση, για να προετοιμάσω ανάλογα τη δική μου παρέμβαση κατά την επεξεργασία του στη Βουλή.
Συζητήσαμε τις βασικές αρχές και συμφωνήσαμε ότι τα Επιμελητήρια θα επεξεργασθούν με τους συνεργάτες τους τις διατάξεις και θα επανέλθουν λεπτομερώς. Θα ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα τηλεδιάσκεψη, ενώ αντίστοιχη συνεργασία θα έχουμε με το Οικονομικό Επιμελητήριο.
Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΧ επεσήμανε την ανάγκη ο νέος νόμος να δώσει έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Δυτικής Κρήτης του ΤΕΕ ανέλυσε τις αιτίες των καθυστερήσεων με τον υφιστάμενο νόμο και την ανάγκη να ξεπερασθούν. Συμφώνησα προφανώς και με τις δυο αρχές.
Από πλευράς μου σημείωσα ότι το νομοσχέδιο
στοχεύει στην βελτίωση και επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης επενδυτικών σχεδίων, έχοντας συγκεκριμένες θεματικές στοχεύσεις, που ειδικότερα προωθούν την ανάπτυξη και την απασχόληση.
Παρουσίασα επίσης και μια ιδέα που πρόκειται να αναπτύξω τις επόμενες ημέρες στη Βουλή: την ανάγκη στον τομέα του τουρισμού να ενταχθούν στο νόμο όχι μόνο ξενοδοχεία αλλά και μικρές τουριστικές μονάδες (μη κύρια καταλύματα), υπό αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις, σε συνδυασμό με περιβαλλοντικά κριτήρια και την διατήρηση της αρχιτεκτονικής-πολιτιστικής κληρονομιάς μας.
Περισσότερα τις επόμενες ημέρες.»