Συνάντηση Βολουδάκη – Καλογερή για μονάδες βιολογικών και άλλα έργα

Η ανακοίνωση του βουλευτή Χανίων της ΝΔ στην προσωπική του σελίδα του στο facebook:
«Συναντήθηκα με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή για να ενημερωθώ για την πορεία μιας σειράς σημαντικών έργων αρμοδιότητος της Περιφέρειας (ή χρηματοδοτούμενων από αυτήν).

Ζήτησα κατ’ αρχάς ειδικότερες πληροφορίες για την πορεία των έργων βιολογικών καθαρισμών της Π.Ε. Χανίων, σε Αποκόρωνα, Σφακιά και Σέλινο.
Για όλα τα ανωτέρω επεσήμανα την αυτονόητη ανάγκη της ταχύτερης δυνατής υλοποίησης.
Ειδικά η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων της Γεωργιούπολης, μαζί με τα δίκτυά της και τον υποθαλάσσιο αγωγό, πρέπει να θεωρείται πρώτης προτεραιότητος έργο για το νομό. Σήμερα έχει μπει σε δρόμο υλοποίησης, πρόκειται όμως για έργο το οποίο θα έπρεπε να λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια. (Εντάχθηκε αρχικά στο ΕΣΠΑ 2014-2020, απεντάχθηκε το 2013 λόγω καθυστερήσεων στις μελέτες, επανεντάχθηκε, και θα χρηματοδοτηθεί τελικά ως έργο-γέφυρα από το ΕΣΠΑ 2021-2027).
Παράλληλα έθεσα ορισμένα ζητήματα σχετικά με κάποια από τα μικρότερης κλίμακας, τοπικού ενδιαφέροντος έργα, από αυτά που συνήθως δεν απασχολούν το δημόσιο διάλογο στο νομό.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκα στα εξής:
– Στον παραποτάμιο δρόμο των Μεσκλών, ο οποίος μετά το κλείσιμο της παλιάς επαρχιακής οδού είναι ο μοναδικός δρόμος προς το χωριό. Σε κάποια σημεία πριν το χωριό υπάρχουν ακόμη ζημιές από τις πλημμύρες του 2019.
– Στο οίκημα του Πολυιατρείου στο Γεράνι, η κατασκευή του οποίου σταμάτησε υπαιτιότητι του εργολάβου. Θα πρέπει να διασφαλισθεί από την Περιφέρεια ότι θα επανεκκινήσει το συντομότερο.
– Τη δεξαμενή του ΤΟΕΒ Φουρνέ, για το οποίο πρέπει να γίνει νέα χωροθέτηση.
Για όλα τα παραπάνω, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τον Αντιπεριφερειάρχη και όλους τους εμπλεκομένους.»
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που κάθονται και εσωτερικός χώρος