Ερώτηση Βολουδάκη στη Βουλή για το ζήτημα της κεραίας της ΕΡΤ στη Σούδα.

Ερώτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου κατέθεσε ο Βουλευτής Χανίων της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης προς τους Γιάννη Οικονόμου, Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ (αρμόδιο μεταξύ άλλων για την ΕΡΤ) και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, για το ζήτημα της ανενεργού πλέον κεραίας της ΕΡΤ στη Σούδα. Ακολουθεί η ανακοίνωση του Βουλευτή στην προσωπική του σελίδα στο facebook:

«Η τοπική κοινωνία της Σούδας, αλλά και ο Δήμος Χανίων, έχουν από καιρό θέσει το ζήτημα της ανενεργού πλέον κεραίας της ΕΡΤ στη Σούδα. Έχω και εγώ συζητήσει εκτενώς το θέμα με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννη Οικονόμου (αρμόδιο μεταξύ άλλων για την ΕΡΤ), και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Το κύριο ζητούμενο είναι να αρθούν οι οικοδομικοί περιορισμοί που υπάρχουν στη Σούδα λόγω της κεραίας.

Ως πρόσφατα, εμπόδιο αποτελούσε το γεγονός ότι η ΕΡΤ δεν είχε πάρει μια οριστική απόφαση για το μέλλον όλων των αντίστοιχων κεραιών ανά την επικράτεια. Το Δεκέμβριο του 21 όμως λήφθηκε από το από το Δ.Σ. της ΕΡΤ απόφαση οριστικής αποξήλωσης.

Οι πληροφορίες λένε ότι η οριστική αποξήλωση θα πάρει καιρό. Σημειώνω ότι δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη χρονοδιάγραμμα. (Βλέπετε σχετικό σχόλιο στα σημερινά Χανιώτικα Νέα.)
Καθώς όμως το πρόβλημα δεν είναι η ίδια η κεραία, αλλά ο νόμος που εμποδίζει τη δόμηση, με ερώτησή μου στη Βουλή ζητώ άμεση κατάργηση της σχετικής διάταξης.

Πρέπει να σημειώσω ότι το ζήτημα μου το έθεσε αρχικά ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σούδας Δημήτρης Κλωθάκης.»

 

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης εδώ: Ερώτηση_κεραία